13 C
Bistrița
duminică, octombrie 2, 2022

Primăria Bistrița le cere școlilor să lase elevii să facă sport pe terenurile lor

Primăria Bistrița a cerut școlilor să deschidă porțile pentru elevii care vor să facă sport pe terenurile din incintă. Asta în condițiile în care terenurile de sport sunt administrate în comun cu Primăria Bistrița.

Apelul a fost făcut de către consilierul UDMR Mathe Attila, în ședința de Consiliu Local de ieri. Acesta a precizat că deși mai toate școlile au terenuri de sport, elevii nu au acces la ele:

„Copiii nu mai au unde să facă sport după-masa. Foarte  multe școli nu mai lasă copiii să intre în curtea lor și vreau să găsim niște instituții de învățământ care deschid poarta școlilor pentru copii, astfel încât aceștia să facă sport”.

Printre școlile care nu i-ar lasa pe elevi să folosească terenurile de sport după-masa s-ar număra Școala Gimnazială „Lucian Blaga”. Acest lucru se va schimba, a asigurat primarul Ioan Turc, care a precizat în cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri că a cerut școlilor să permită funcționarea terenurilor de sport în regim deschis.

„Am transmis tuturor școlilor ca terenurile de sport să funcționeze în regim deschis și mă refer la accesul celor care vor să practice sport, să alerge, să joace fotbal, handbal, indiferent ce sport vor să practice. Prin închirierea acestor terenuri nu îngrădim sub nicio formă accesul copiilor la terenuri pentru că ele conțin o clauză care asigură prioritatea copiilor în ceea ce privește accesul la facilitățile sportive. Dacă există rabat de la această regulă pe care am statuat-o, dorim să știmexact unde sunt astfel de cazuri și vom lua măsuri de îndată”, a explicat Ioan Turc.

Potrivit edilului, terenurile sunt proprietatea municipalității și sunt administrate în comun cu școlile.

„Important este ca activitățile sportive să fie cuprinse într-un calendar în așa fel încât cei care administrează aceste terenuri să știe că există planificate activități sportive într-un anumit interval de timp. Atâta tot”, a completat primarul municipiului Bistrița.

Foto: Arhivă

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.