4.4 C
Bistrița
joi, aprilie 18, 2024

Angajații Spitalului Județean Clinic de Urgență Bistrița, în grevă de avertisment!

Preț de o oră, angajații Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița sunt în grevă de avertisment. Aceștia se alătură angajaților din 300 de spitale din țară, care sunt nemulțumiți de majorările salariale propuse de Guvern, pe care le consideră insuficiente.

Timp de o oră, în intervalul 12:00-13:00, angajații Spitalului Clinic Județean de Urgență sunt în grevă de avertisment. Potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, Camelia Strungari, nu a fost afectată activitatea medicală:

„Sindicatul „Solidaritatea Sanitară” a informat Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița asupra declanșării unei greve de avertisment,  astăzi, în intervalul orar 12:00-13:00, cu respectarea reglementărilor legale. Activitatea medicală nu va fi afectată”, a precizat Camelia Strungari, pentru Bistrițeanul.ro

Angajații din peste 300 de spitale din țară au intrat astăzi în grevă de avertisment în același interval orar. Principalele nemulțumiri sunt legate de majorările salariale propuse de Guvern, pe care le consideră „insuficiente” și de faptul că nu au fost majorate sumele primite pentru ture și gărzi.

La finalul lunii aprilie Consiliul de coordonare al Federației „Solidaritatea Sanitară” va decide dacă se va declanșa o grevă generală.

UPDATE:

„Conform reprezentanților Sindicatului „Solidaritatea Sanitară” de la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, la greva de avertisment desfășurată astăzi au participat aproximativ 260 de persoane, care au purtat însemne specifice. Acțiunea a fost una pașnică, iar activitatea medicală s-a desfășurat normal”, spune purtătorul de cuvânt al unității medicale, Camelia Strungari.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.