26.1 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

Angajatul de la Stat nu prea STĂ la vaccinat!

Un raport al Instituției Prefectului arată că angajații de la Stat NU se înghesuie la vaccinat. Puțin peste jumătate dintre aceștia „au pus umărul la bătaie”. Motivația unora e că ÎNCĂ au anticorpi, trecând prin boală.

Sunt mai bine de 6 luni de când s-a administrat prima doză de vaccin anti-COVID la noi în județ. Conform raportului autorităților județene, până în prezent, s-au administrat 99.693 doze.

Numărul total al celor imunizați cu AMBELE doze, plus cei ce și-au administrat serul Johnson&Johnson a ajuns ieri la 49.519 bistrițeni.

Într-un raport al Instituției Prefectului se arată faptul că puțin peste jumătate din angajații statului, exceptând pe cei din instituțiile militarizate (ISU, IJJ, IPJ și Brigada 81 mecanizată) și-au administrat vaccinul.

Astfel, din 1.201 angajați s-au imunizat 688.

Cel mai mic număr de angajați vaccinați sunt la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului. DOAR unul din cei șase angajați s-a vaccinat, procentul fiind de 16,67 la sută.

Locul II de la coadă e ocupat de Biroul Teritorial Vamal. Din  15 angajați s-au vaccinat 5.

Nici cei de la Sistemul de Gospodărire al Apelor nu s-au sinchisit să se vaccineze. Din 113 angajați, doar 39 s-au vaccinat.

La polul opus, cu cel mai mare procentaj de angajați vaccinați este AJOFM, cu 42 de persoane vaccinate din 47 angajate.

Un procent de 81,82 la sută din angajații Direcției pentru Agricultură s-au vaccinat. Mai exact 18 din cei 22 de angajați s-au imunizat.

Lista completă, mai jos:

Motivația unora care NU s-au vaccinat este că au trecut prin boală și au anticorpi.

Avem 39 de angajați care s-au vaccinat. Alții așteaptă deoarece au trecut prin boală. Avem 8 colegi care și-au anunțat intenția să se vaccineze după ce trece perioada în care au anticorpi. Mai avem o graviduță care nu se poate vaccina. Avem și vreo două colege care sunt polialergice și le e frică să nu aibă alte reacții”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

În ceea ce privește instituțiile militarizate, aceștia au transmis datele DOAR în procente.

Mi s-a comunicat că NU dau numărul de angajați existenți, ci doar procentajul celor vaccinați. Ar fi o regulă a instituțiilor militarizate!”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Flaviu Urâte, expert superior în cadrul Instituției Prefectului.

Din aceste instituții, un număr mare de angajați au trecut prin boală, fiind în prima linie în contact cu cetățenii, lucru ce ar putea explica procentul destul de mic al celor vacinați până la această oră.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: