20.2 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Angajatul de la Stat nu prea STĂ la vaccinat!

Un raport al Instituției Prefectului arată că angajații de la Stat NU se înghesuie la vaccinat. Puțin peste jumătate dintre aceștia „au pus umărul la bătaie”. Motivația unora e că ÎNCĂ au anticorpi, trecând prin boală.

Sunt mai bine de 6 luni de când s-a administrat prima doză de vaccin anti-COVID la noi în județ. Conform raportului autorităților județene, până în prezent, s-au administrat 99.693 doze.

Numărul total al celor imunizați cu AMBELE doze, plus cei ce și-au administrat serul Johnson&Johnson a ajuns ieri la 49.519 bistrițeni.

Într-un raport al Instituției Prefectului se arată faptul că puțin peste jumătate din angajații statului, exceptând pe cei din instituțiile militarizate (ISU, IJJ, IPJ și Brigada 81 mecanizată) și-au administrat vaccinul.

Astfel, din 1.201 angajați s-au imunizat 688.

Cel mai mic număr de angajați vaccinați sunt la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului. DOAR unul din cei șase angajați s-a vaccinat, procentul fiind de 16,67 la sută.

Locul II de la coadă e ocupat de Biroul Teritorial Vamal. Din  15 angajați s-au vaccinat 5.

Nici cei de la Sistemul de Gospodărire al Apelor nu s-au sinchisit să se vaccineze. Din 113 angajați, doar 39 s-au vaccinat.

La polul opus, cu cel mai mare procentaj de angajați vaccinați este AJOFM, cu 42 de persoane vaccinate din 47 angajate.

Un procent de 81,82 la sută din angajații Direcției pentru Agricultură s-au vaccinat. Mai exact 18 din cei 22 de angajați s-au imunizat.

Lista completă, mai jos:

Motivația unora care NU s-au vaccinat este că au trecut prin boală și au anticorpi.

Avem 39 de angajați care s-au vaccinat. Alții așteaptă deoarece au trecut prin boală. Avem 8 colegi care și-au anunțat intenția să se vaccineze după ce trece perioada în care au anticorpi. Mai avem o graviduță care nu se poate vaccina. Avem și vreo două colege care sunt polialergice și le e frică să nu aibă alte reacții”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

În ceea ce privește instituțiile militarizate, aceștia au transmis datele DOAR în procente.

Mi s-a comunicat că NU dau numărul de angajați existenți, ci doar procentajul celor vaccinați. Ar fi o regulă a instituțiilor militarizate!”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Flaviu Urâte, expert superior în cadrul Instituției Prefectului.

Din aceste instituții, un număr mare de angajați au trecut prin boală, fiind în prima linie în contact cu cetățenii, lucru ce ar putea explica procentul destul de mic al celor vacinați până la această oră.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...