25.9 C
Bistrița
duminică, iunie 26, 2022

Ani grei de închisoare pentru bistrițeanca Crinuța Dumitrean. Aceasta a condus ANRP și a prejudiciat statul cu o sumă enormă

Judecătorii au dat astăzi prima sentință în dosarul ANRP. Printre cei trimiși în judecată s-a numărat și bistrițeanca Crinuța Dumitrean, care a fost condamnată la închisoare cu executare.

Potrivit Digi24, Crinuța Dumitrean, fosta președintă a ANRP și-a primit astăzi sentința într-un proces început în anul 2014. Aceasta a fost condamnată la 7 ani și jumătate de închisoare. Bistrițeanca poate contesta decizia instanței.

Fosta șefă a Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților a fost judecată pentru abuz în serviciu, asta după ce a aprobat un raport de evaluare ce a creat statului un prejudiciu de peste 114 de milioane de lei.

Despăgubirea a fost pentru un teren care avea o suprafață de 15 hectare și a fost evaluat la 377 de milioane de lei, cu 263 de milioane de lei mai mult decât valora. Cu alte cuvinte, prețul acestuia a fost umflat cu 114 de milioane de lei prejudiciindu-se bugetul de stat. Procurorii spun că membri comisiei știau că terenul în cauză a fost supraevaluat.

 

 

 

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...