14.8 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Apa „cu aur” de la Maieru, testată din nou. Primarul Vasile Borș : „Este o apă consumabilă și microbiologic pură”

Autoritățile locale din Maieru au testat încă o dată apa ce ar conține coloizi de aur și argint care poate fi luată chiar din centrul localității, dintr-un punct amenajat. Potrivit primarului Vasile Borș, analizele de laborator au confirmat încă o dată că apa este consumabilă și microbiologic pură.

În centrul comunei Maieru este amenajat un izvor unde curge o apă plată ce vine din Munții Rodnei, are un PH de 8,12 și, se pare, conține coloizi de aur și argint. Izvorul are un debit constant de 20 de litri pe secundă și nu a înghețat niciodată. Mai mult, apa și-ar păstra aceeași temperatură, fie vară, fie iarnă.

Particulele de aur coloidal conținute de apa de la Maieru ar avea efect anticangerigen, antiîmbătrânire și antioxidant. Izvorul a fost amenajat în 2016, după ce în urmă cu 7 ani, un medic veterinar a dus apa pentru analize la Institutul Frezenius din Germania, care a confirmat că apa conținea ioni de argint și aur coloidal.

Periodic, autoritățile locale duc apa la analize, pentru a se asigura că aceasta este potabilă, având în vedere că zi de zi e plin la izvorul din centrul comunei Maieru. Primarul Vasile Borș a anunțat că a dus apa la analize și anul acesta și că rezultatele confirmă faptul că poate fi consumată:

„Datorită faptului că întotdeauna punem pe primul loc sănătatea și siguranța cetățenilor, am retrimis spre analiză o probă din apape care majoritatea dintre noi o consumăm. Este vorba despre apa plată, care poate fi luată din punctul special amenajat, de lângă sediul primăriei Maieru. Încă o dată, se confirmă că este o apă consumabilă și microbiologic pură”, spune primarul Vasile Borș.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Eu intreb ptr. un ‘prieten”…m-tii Rodnei sant plini de metale grele(radioactive). Metale grele radioactive. In acest sens s-a facut o analiza intr-un laborator de specialitate? Nu sant de specialitate doar ca, am citit de niste cazuri in care populatia(nu din zona noastra) a dezvoltat tot felul de…”Doamne fereste”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!