14.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

Apa „cu aur” de la Maieru, testată din nou. Primarul Vasile Borș : „Este o apă consumabilă și microbiologic pură”

Autoritățile locale din Maieru au testat încă o dată apa ce ar conține coloizi de aur și argint care poate fi luată chiar din centrul localității, dintr-un punct amenajat. Potrivit primarului Vasile Borș, analizele de laborator au confirmat încă o dată că apa este consumabilă și microbiologic pură.

În centrul comunei Maieru este amenajat un izvor unde curge o apă plată ce vine din Munții Rodnei, are un PH de 8,12 și, se pare, conține coloizi de aur și argint. Izvorul are un debit constant de 20 de litri pe secundă și nu a înghețat niciodată. Mai mult, apa și-ar păstra aceeași temperatură, fie vară, fie iarnă.

Particulele de aur coloidal conținute de apa de la Maieru ar avea efect anticangerigen, antiîmbătrânire și antioxidant. Izvorul a fost amenajat în 2016, după ce în urmă cu 7 ani, un medic veterinar a dus apa pentru analize la Institutul Frezenius din Germania, care a confirmat că apa conținea ioni de argint și aur coloidal.

Periodic, autoritățile locale duc apa la analize, pentru a se asigura că aceasta este potabilă, având în vedere că zi de zi e plin la izvorul din centrul comunei Maieru. Primarul Vasile Borș a anunțat că a dus apa la analize și anul acesta și că rezultatele confirmă faptul că poate fi consumată:

„Datorită faptului că întotdeauna punem pe primul loc sănătatea și siguranța cetățenilor, am retrimis spre analiză o probă din apape care majoritatea dintre noi o consumăm. Este vorba despre apa plată, care poate fi luată din punctul special amenajat, de lângă sediul primăriei Maieru. Încă o dată, se confirmă că este o apă consumabilă și microbiologic pură”, spune primarul Vasile Borș.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Eu intreb ptr. un ‘prieten”…m-tii Rodnei sant plini de metale grele(radioactive). Metale grele radioactive. In acest sens s-a facut o analiza intr-un laborator de specialitate? Nu sant de specialitate doar ca, am citit de niste cazuri in care populatia(nu din zona noastra) a dezvoltat tot felul de…”Doamne fereste”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...