0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Apă și canalizare la Colibița, până la final de an. Excepție – partea stânga a lacului

„Marea de la Munte” va avea canalizare până la final de an. Excepție este partea stângă a lacului, unde tocmai proprietarii au împiedicat investițiile, pentru că nu au permis lucrările pe terenul lor.

Potrivit directorului Aquabis, Ion Șandru, până la finalul anului stațiunea Colibița vor avea apă și canalizare. Aceasta este în centrul unui proiect de infrastructură de apă și canalizare, finanțat de Consiliul Județean și de Aquabis. Valoarea sa totală trece de 17 milioane de lei.

„În execuție avem o captre de apă pe pârâul Fundoaia Popii, cu decantor, stația de tratare, filtre, rezervor, iar la partea de distribuție branșamente, stația de pompare. Aceasta va fi gata în luna decembrie. Vor beneficia toți cei care dețin imobile pe malul drept al lacului și cei din satul Mița sau Colibița, până la un kilometru amonte de sat”, a precizat Ion Șandru , directorul Aquabis.

Malul stâng al lacului Colibița mai are de așteptat, tocmai din cauza proprietarilor de terenuri și pensiuni, care refuză să vândă teren pentru amplasarea stației de epurare, dar și să permită accesul Aquabis pentru a desfășura lucrările.

„Nu a vrut nimeni să vândă teren în apropiere de lac sau de coada lacului să amplasăm stația de epurare. Spun că scade valoarea terenului în zonă. Au fost negocieri care au durat doi ani de zile, de asta s-a și întârziat licitația. (…) S-a renunțat la malul stâng și apă și canalizare pentr că nimeni nu a vrut să vândă teren”, a completat directorul Aquabis.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...