1.2 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 30, 2022

Apă și canalizare la Colibița, până la final de an. Excepție – partea stânga a lacului

„Marea de la Munte” va avea canalizare până la final de an. Excepție este partea stângă a lacului, unde tocmai proprietarii au împiedicat investițiile, pentru că nu au permis lucrările pe terenul lor.

Potrivit directorului Aquabis, Ion Șandru, până la finalul anului stațiunea Colibița vor avea apă și canalizare. Aceasta este în centrul unui proiect de infrastructură de apă și canalizare, finanțat de Consiliul Județean și de Aquabis. Valoarea sa totală trece de 17 milioane de lei.

„În execuție avem o captre de apă pe pârâul Fundoaia Popii, cu decantor, stația de tratare, filtre, rezervor, iar la partea de distribuție branșamente, stația de pompare. Aceasta va fi gata în luna decembrie. Vor beneficia toți cei care dețin imobile pe malul drept al lacului și cei din satul Mița sau Colibița, până la un kilometru amonte de sat”, a precizat Ion Șandru , directorul Aquabis.

Malul stâng al lacului Colibița mai are de așteptat, tocmai din cauza proprietarilor de terenuri și pensiuni, care refuză să vândă teren pentru amplasarea stației de epurare, dar și să permită accesul Aquabis pentru a desfășura lucrările.

„Nu a vrut nimeni să vândă teren în apropiere de lac sau de coada lacului să amplasăm stația de epurare. Spun că scade valoarea terenului în zonă. Au fost negocieri care au durat doi ani de zile, de asta s-a și întârziat licitația. (…) S-a renunțat la malul stâng și apă și canalizare pentr că nimeni nu a vrut să vândă teren”, a completat directorul Aquabis.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...