20.4 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Aproape 100 de teste COVID-19 făcute la spital, ieri!

Se testează intens, în județul Bistrița-Năsăud, pentru depistarea celor infectați cu COVID-19. Ieri, la spital, s-au făcut aproape 100 de teste. De când sunt acreditate cele două aparate RT – PCR sunt aproape 500 de teste efectuate, în total.

În județ există două aparate RT – PCR. Unul e în subordinea Spitalului Județean de Urgență Bistrița și unul în subordinea Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

În primele două zile, 22- 23 aprilie, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița s-au efectuat 91 de teste, din care 11 pozitive, 73 negative și 7 incerte.

Vineri, 24 aprilie, s-au prelucrat alte 64 de probe, din care 4 pozitive, 47 negative și 13 incerte.

Sâmbătă, 25 aprilie, alte 94 de teste au fost analizate, iar rezultatele au fost: UNU pozitiv, 90 negative și 3 incerte.

Ieri, aproape 100 de probe au fost analizate. Mai exact, 98, din care 5 pozitive, 91 negative și DOUĂ incerte.

„Rezultatul incert reprezintă, în majoritatea situațiilor, migrare spre pozitivare sau migrare spre negativare, respectiv pozitivare pe rol la pacienți noi sau ajungere la vindecare în cazul pacienților retestați. De aceea, protocolul oficial de externare implică minim 2 probe negative, consecutive, la externarea unui pacient”, explică reprezentanții Spitalului Județean de Urgență.

Astfel, la spital, s-au efectuat până acum 347 de teste.

La Direcția de Sănătate Publică, în perioada 22 – 23 aprilie s-au efectuat 51 de teste, din care 11 pozitive, 39 negative și unul incert.

Vineri, 24 aprilie, s-au efectuat 47 de teste. Sâmbătă, 25 aprilie s-au efectuat 49 de teste, din care DOUĂ pozitive și 47 negative. Ieri, duminică, la aparatul aflat în subordinea DSP BN nu s-au efectuat teste. Totalul  testelor analizate de cei de la DSP se ridică astfel la 147.

Am terminat de testat pe cei de la Centrele de Bătrâni și din fericire nu avem rezultate pozitive”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

Conform informațiilor furnizate de Prefectura Bistrița, vineri, Spitalul Județean de Urgență Bistrița deținea pe stoc 517 teste de extracție, 2000 de teste de amplificare și are achiziționate și în curs de livrare 4320 teste de extracție și 3936 teste de amplificare.

Situația la DSP era 370 de teste de extracție, 420 de teste de amplificare.

Noi avem un buget alocat pentru teste. Când vedem că se termină ceea ce avem pe stoc, anunțăm la Ministerul Sănătății și refacem stocul. Momentan avem cu ce lucra, iar persoana care se ocupă de aprovizionare, vede când stocul e pe terminate și mai comandă”, A mai explicat Anca Andrițoiu.

Astfel, din data de 22 aprilie, la Bistrița s-au efectuat în total 494 de teste COVID-19.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!