2.1 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

Aproape 600 de refugiați din Ucraina sunt cazați în județul nostru. Cei mai mulți, în municipiu

Potrivit unor date puse la dispoziție de Instituția Prefectului, în acest moment sunt cazați în județul nostru 589 de refugiați din Ucraina. Cei mai mulți, 253, sunt copii. Majoritatea sunt cazați în municipiul Bistrița, la pensiuni și hoteluri.

Datele oferite de Instituția Prefectului ne arată că în județ poposesc în acest moment aproape 600 de ucraineni care au fugit din calea războiului care le-a cuprins țara. Deocamdată nu se știe câți dintre aceștia sunt doar în tranzit și câți vor alege să rămână.

Din cele 589 de persoane, majoritatea (253) sunt copii. 225 sunt femei și 111 sunt bărbați. Cei mai mulți sunt cazați în municipiul Bistrița, la hoteluri și pensiuni.

La Hotel Diana sunt cazate 44 de femei și 55 de copii, la Tabăra Speranței din Herina sunt 81 de persoane, dintre care 55 de copii. De asemenea, la azilul de bătrâni din Șanț sunt cazate 44 de persoane.

Sunt și multe familii din Șanț, Rodna, Năsăud sau Lunca Ilvei care găzduiesc familii de refugiați din Ucraina.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...