18 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Toaletarea platanilor, în acest an, fără măcel! CE s-a făcut altfel:

A început toaletarea arborilor din Bistrița. Le-a venit rândul inclusiv platanilor de pe Independenței. Întrebarea care s-a ridicat a fost dacă se lasă cu măcel, ca anul trecut:

Angajații DSP Bistrița au început toaletarea arborilor din municipiu. Zilele trecute le-a venit rândul și platanilor de pe Bulevardul Independenței.

Întrebarea care s-a ridicat a fost dacă se lasă cu măcel, ca și anul trecut.

FOTO: Toaletare cu MĂCEL de păsări pe Bulevardul Independenței

Conform iubitorilor și protectorilor naturii, în perioada aceasta NU există riscul să fie omorâți puiuți de cioară. Nu e perioada în care ciorile să eclozeze, deci nu se poate lăsa cu măcel.

Totuși, arborii trebuie tăiați într-un anumit fel, și doar dacă situația o impune. Altfel, e afectată biodiversitatea urbană. De arbori depind alte viețuitoare, iar tăierea acestora sau „toaletarea” lor n-ar trebui făcută ca un „ritual anual”.

Anul acesta însă toaletarea arborilor se face total altfel.

Anul acesta intervenim doar la arborii mai importanți. E vorba de parte dintre cei din Parc (n.r Parcul Municipal), o parte a platanilor de pe Independenței. Doar că anul acesta acționăm altfel. Pentru prima dată în istoria Bistriței avem un arborist. E venit de la București și e singurul arborist din țară acreditat la standarde europene. El ne spune ce și cum tăiem”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, activistul de mediu Cristian Țetcu, director adjunct în cadrul DSP Bistrița.

Acesta a explicat că NU toți arborii vor fi toaletați. În această perioadă de intrare în primăvară se vor face o serie de toaletări, urmând ca în toamnă să se facă altele.

În urma măcelului de anul trecut, s-a lăsat cu plângere penală. Mai multe pe acest subiect puteți reciti aici:

AUDIO: Reacția incredibilă a șefei Serviciului Amenajări când e luată la rost cu privire la puii de cioară omorâți în urma unor toaletări

DREPTATE pentru puii de cioară morți de pe Bulevardul Independenței: s-a deschis DOSAR PENAL

ARTICOLE SIMILARE

7 COMENTARII

 1. Normal ca fara MACEL daca la aceasta activitate este numit un activist de talia lui CRISTIAN TETCU, numarul unu din BN iubitor si luptator de MEDIU .
  Atata timp cat unui astfel de om nu-i comanzi politic, il lasi sa isi faca treaba dupa lege , totul iese bine.
  De zeci de ori am vorbit, analizat si ne-am gandit impreuna ce sa facem ca obiceiul prost de a defila cu DRUJBA-n mana aducand suferinta lumii VERZI sa dispara.Ma intrebam de ce nici o administratie bistriteana, nu a vrut sa respecte legea 24 Spatii Verzi care de fapt interzice cu desavarsire ca arborii de aliniament sa fie macelariti in coronament.
  Primarul si viceprimarii de acum se pare ca au inteles acest aspect dupa multe descinderi in biroul lor.
  L-am batut la cap pe Sorin Hangan la greu de cand are aceasta functie dar si pe directorul Cretiu de la DSP.
  De fapt administratia liberala cunoaste foarte bine si in amanunt lupta mea de pe vremea lui OTC in privinta copacilor.
  Acum cateva luni impreuna cu bunul meu prieten TETCU am facut inventarul copacilor de pe traseul Liniei Verzi, numarandu-i si notand pe specii tot ce este arbore.Le-am prezentat si d-lui Primar IOAN TURC si impreuna cu colegii de la B-ta Civica si TETCU am initiat si pornit CADASTRUL VERDE de adevaratelea, avand loc si doua sedinte pe aceasta tema cu Primaria.
  Datorita lui CRISTI TETCU avem o noua abordare dupa 33 de ani de batjocura continua.
  Iti multumesc dragul meu prieten ca mi-ai adus linistea mult asteptata in privinta starii copacilor din orasul nostru.
  Nimeni nu mai trebuie sa hotarasca de unul singur asa ca un tembel din pix si sa dicteze MACELUL VERDE.
  Peste CRISTIAN TETCU nu va mai bagati in special la acest capitol.
  Noua abordare cu specialist arbolog adus la Bistrita este fantastica.
  Si TOMOGRAFUL arboricol e fantastic, acel aparat cerut de mine, Tetcu si Chereji de la B-ta Civica. lL avem, dupa o asteptare de 13 ani cu tot atatea cereri scrise.
  CRISTIAN TETCU numarul unu din DSP , indiscutabil.
  FELICITARI !!!

 2. Haideti pe C.R. Vivu ca sa vedeti macel.
  Acolo s-a toaletat „la sânge” undeva prin luna noiembrie, pentru ca probabil ca cineva avea mare nevoie de lemne de foc.
  A durat vreo saptamana si ceva operatiunea, dar nici ecologistul ala care guita permanent online n-a observat asta, ca era ocupat sa-si infiga limba in dosul primarului.

 3. Voi estia care ati consemnat aici prostiile voastre, va spun sa mereti mai bine la coada la ulei si benzina , lasati operatiunea si copacii in grija cui se cuvine .
  citizen iti ofer si tie un loc unde sa-ti infigi limba.

 4. Dacă îl întrebați pe arbore și v-ar putea răspunde, tot măcel l-ar considera acesta. Biodiversitatea urbană include și arborii gazdă ai păsărilor și a altor viețuitoare. Platanii nu sunt sălcii. Din păcate am constatat mutilări repetate la această specie și nu îi înțeleg rostul. Mă tem că metehnele vechi sunt greu de îndepărtat chiar și cu actuala conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?