25.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

DREPTATE pentru puii de cioară morți de pe Bulevardul Independenței: s-a deschis DOSAR PENAL

Măcelul de pe Independenței, când mai mulți pui de cioară au fost omorâți, nu a fost uitat. S-a cerut dreptate pentru micuțele viețuitoare, iar procurorii fac cercetări în cazul unui dosar penal.

În luna aprilie s-au toaletat platanii de pe Bulevardul Independenței din oraș. În fiecare an se iscau valuri de reacție în jurul toaletărilor din municipiu, dar anul acesta a fost atins apogeul.

Odată cu toaletarea platanilor au fost omorâți mai mulți pui de cioară. Muncitorii NU au îndepărtat cuiburile de pe crengi, ci le-au tăiat, iar acestea au strivit bietele viețuitoare.

FOTO: Toaletare cu MĂCEL de păsări pe Bulevardul Independenței

Un reprezentant al ANCBP Antibraconaj Cluj a sunat la Primăria Bistrița, cerând explicații pentru măcelul creat. Reacția angajatei a fost una incredibilă.

Care oameni, domnule? Ăia care-și parchează mașinile pe acolo și acum au scăpat să nu le mai facă ciorile pe mașini? Doar nu le-am omorât noi. Da’ cine vroia să le mute cuiburile, pot să relocheze cuiburile și acum. Oricum, cuiburile-s deja la loc! Haideți să fim serioși, că nu povestim cu copiii acuma. Cine credeți că ne dă nouă scări să mergem să luăm cuiburile de acolo? Că oricum noi solicităm pe cei de la Intervenții Alpine. Dar am mai vorbit cu cei de la SVSU și nu ne dă nimeni nouă scări să luăm cuiburile. Oricum deja sunt la loc. Ce braconaj, domnule???”, au fost câteva din replicile șefei Serviciului Amenajări din cadrul Primăriei Bistrița.

AUDIO: Reacția incredibilă a șefei Serviciului Amenajări când e luată la rost cu privire la puii de cioară omorâți în urma unor toaletări

Totuși, se va face DREPTATE pentru bietele animăluțe

Cei de la Cluj NU au rămas nepăsători față de cele întâmplate. Au făcut sesizări la Garda de Mediu, care ar fi anunțat Parchetul.

Astfel a fost deschis un dosar penal pentru ”capturarea sau uciderea speciilor de faună sălbatică”.

Răspunsul primit de noi în cazul unei sesizări de distrugere de cuiburi și uciderea puilor de păsări sălbatice, și anume dosar penal deschis. Așteptăm rezultatele anchetei și sancțiunile!” au scris cei de la ANCBP Antibraconbaj și Antipoluare Cluj.

 

Vă rugăm să documentați foarte bine locul în cazuri de braconaj, de orice fel, să sesizați de urgență poliția și Garda Națională de Mediu (112 sau în acest caz cereți Poliția Animalelor prin 112). Să nu lăsați să treacă de la sine și să vă bazați că vine altcineva și „se ocupă”. Fără imagini/filmări sau animale/cadavre păstrate, aceste cazuri sunt foarte greu de dovedit” au mai transmis iubitorii de animale și mediu de la Cluj.

 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Ar trebuiu sancționată cucoană și cei răspunzători cu câteva luni la răcoare așa poate își mai revin din incompetența primarul și serparie din primărie.

  2. Eu cred ca nu sunteți sănătoși la cap.
    Mâine-poimâine cereți “dreptate” și pentru șobolanii omorâți la deratizare!🤣🤣🤣

  3. Păcat că intervin persoane care n-au habar de ecosisteme! Domnul Andrei ar trebui să dea într-un șobolan dintr-o mănăstire indiană unde sunt venerați și vedem pe unde scoate cămașa.

    • Eu cred că am cu adevărat habar de ecosisteme Unele specii că de exemplu șobolanii și ciorile s-au integrat perfect in ecosisteme antropizate,unde se înmulțesc mult mai puternic decât in ecosisteme naturale.Si înmulțirea exagerata a unei specii este totdeauna dăunătoare ecosistemelor naturale,cărora le perturba echilibrul. Neavând aici prădători suficienti ,nu acționează nici autoreglarea.Vreau să mă autodenunț,am omorât cu cruzime o mulțime de muște !!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...