2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Aquabis: Procentul de potabilitate este de 99,89% pentru apa distribuită în Bistrița

Ca urmare a unor informații tendențios prezentate într-o publicație locală, menite să dezinformeze populația și să stârnească controverse pe marginea calității apei furnizate de societatea noastră, Aquabis SA oferă câteva clarificări:

Referindu-se la un recent raport prezentat de DSP BN, cei de la Aquabis au comentat următoarele:

Aspectul fundamental care trebuie luat în considerare în ceea ce privește raportul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud îl reprezintă faptul că valorile prezentate includ analize efectuate cu precădere în zone de aprovizionare cu apă în care societatea noastră NU operează serviciul sau în zone în care populația beneficiază de dublă alimentare (deține încă o sursă de apă). 

Rezultatele neconforme prezentate în raport aferente întregului județ nu pot fi atribuite în totalitate „deficiențelor” în tratarea apei de către furnizorul de apă-canal.

Concret, zonele de aprovizionare cu apă în care operatorul Aquabis NU operează, dar care stau la baza rezultatelor prezentate în raport sunt Telciu, Parva, Măgura Ilvei, Romuli, Arșița. Zonele de aprovizionare cu apă Șieu și Șanț beneficiază de dublă alimentare”, a precizat Aquabis.

Valorile menționate în raportul DSP BN drept neconforme se raportează la un total de 36.434 de analize efectuate. Acestea reprezintă un procent de 0,28 pentru E. coli, 0,33 pentru Enterococi intestinali, respectiv 1,21 pentru bacterii coliforme – explică Aquabis.

Cerințele privind calitatea apei potabile sunt stabilite prin Ordonanța nr. 7/2023. Aceasta prevede o limită de 5% probe necorespunzătoare microbiologic din totalul probelor recoltate într-un an calendaristic.

Pe parcursul anului 2023 pentru apa distribuită în Bistrița, Aquabis S.A. a efectuat un număr de 8348 analize, încadrându-se în normele legale cu un procent de 99,98% analize conforme din punct de vedere fizico-chimic, respectiv 99,68% analize conforme din punct de vedere bacteriologic. Procentul de potabilitate este de 99,89%.

Pentru apa potabilă la ieșirea din Stația de tratare Bistrița s-au efectuat un număr de 26.969 analize. Acestea au corespuns normativelor în vigoare în proporție de 99,4 % din punct de vedere fizico-chimic și în proporție de 99,65 % din punct de vedere bacteriologic, procentul de potabilitate fiind de 99,52%.

Laboratoarele Aquabis S.A. sunt acreditate RENAR. Acestea dispun de toate resursele necesare executării analizelor la cele mai înalte standarde pentru asigurarea acurateții rezultatelor.

Calitatea apei pe parcursul tuturor etapelor procesului de tratare este atent monitorizată 24 din 24 ore, în laboratoarele de determinări fizico-chimice activitatea desfășurându-se continuu.

În consecință, Aquabis S.A. îi asigură pe consumatori că apa furnizată la nivelul întregii arii de operare este potabilă.

Toți parametrii de calitate se încadrează în intervalele de referință impuse de normativele în vigoare”, a mai precizat Aquabis.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.