2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

RAAL se pregătește să producă armament și muniție. Nu e primul producător bistrițean care țintește zona aceasta

Producătorul de sisteme de răcire și schimbătoare de căldură RAAL este interesat să producă armament și muniție. De curând, la obiectul de activitate al companiei au fost adăugate codurile CAEN corespunzătoare producerii de armament și muniție. Acesta nu este primul producător din Bistrița care țintește zone de armament și muniție.

Primul producător din Bistrița care, se pare, produce deja structuri sudate de mari dimensiuni folosite în armată, este Comelf. Producătorul s-a acreditat în urmă cu câțiva ani, iar 2019 și-a adăugat coduri CAEN corespunzătoare acestei activități.

Se pare că nu este singurul care și-a îndreptat atenția spre această zonă. Potrivit Bistrițabusiness.ro, compania RAAL, care produce sisteme de răcire și schimbătoare de căldură din aluminiu și oțel a adăugat de curând la obiectul de activitate al companiei codul CAEN: „Fabricarea armamentului și muniției”.

Astfel de proiecte intră în zona siguranței naționale, iar discreția în ceea ce le privește este maximă. De regulă se recurge la o secție separată, închisă, iar informațiile care ies de acolo sunt limitate.

RAAL produce, în cele două puncte ale sale, din Bistrița și Prundu Bârgăului schimbătoare de căldură și sisteme complete de răcire pentru agricultură, construcții, echipamente industriale, vehicule comerciale și feroviare. Peste 90% dintre produsele fabricate de RAAL merg la export.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

 1. asta mai lipsea
  in unirea e poligonul
  saltinita en grosul
  la raalll cartusele
  in caz de ceva bistrita dispare prima
  poate de asta nici nu se asfalteaza aia 50 km pe an

 2. Banii nu au miros.

  Obiectivul României pe termen lung ar trebui să fie introducerea neutralității în Constituție pe model elvețian (evident și ieșirea din NATO cu ocazia asta).

  • Fiecare elvetian face stsgiul militar la sfarsit pleaca acasa cu echjpamentul complet(inclisiv arma) astfel incat in doua ore la nevoie se prezinta echipat unde i se comunica. In plus, Elvetia areacorduri cu NATO si adsposturi antiatomoce pt 130% din populatie. Ti se pare ca situatia ta seamana?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.