2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Dumitra va avea punct de lansare a rachetelor antigrindină

Proiectul de Hotărâre a Consiliului Local din Dumitra – prin care s-a propus dezmembrarea unei suprafețe de pășune din pășunea comunală aferentă satului Dumitra – a făcut vâlvă în spațiul virtual.

Primarul Gheorghe Bălăjan a venit cu explicații, precizând că solicitarea a venit din partea Ministerului Agriculturii.

Prin adresa 8599 din 5 decembrie 2023, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale ne solicită să punem la dispoziție o suprafață de 2400 mp (24 de ari) de formă dreptunghiulară cu dimensiunile de 60 x 40m, cu cale de acces. Suprafața este necesară pentru amplasarea unui Punct de lansare a rachetelor antigrindină.

Punctul din Dumitra va face parte din Sistemul Național Antigrindină.

Poziția acestui teren a fost aleasă de reprezentanții Ministerului Agriculturii, pentru a corespunde din punct de vedere tehnic cu planul de amplasare dispus la nivel de județ.

Pășunea este intăbulată, fiind proprietatea comunei Dumitra. Parcela de 24 de ari a fost solicitată în folosință pe durata amplasării sistemului de lansa a rachetelor antigrindină și rămâne în proprietatea comunei”, mai precizează primarul Gheorghe Bălăjan.

Foto @ Radio Romania Actualități

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.