14.6 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

A condus „de când era mică”. Acum, frumoasa blondă din Reteag străbate drumurile Europei la volanul unui mastodont

„Mă ținea tata în brațe, la volan, pe drumuri de țară… Am crescut în atelierul lui de mecanic. Apoi, când am urcat la volanul TIR-ului, mă temeam să nu iau totul după mine. Acum am ajuns la concluzia că nu trebuie niciodată să te dai bătut, și așa reușești!”, ne-a povestit Adriana Oltean.

S-a născut în Reteag, și spre deosebire de alte fetițe de vârsta ei, „regatul cu păpuși” pentru ea a fost atelierul de mecanic al tatălui ei.

Am crescut, practic, în atelierul tatălui meu. Am fost pasionată de mașini de mică, fiind mereu înconjurată de ele. Eram mică și pe drumurile alea de țară, mă lua tata în brațe, la volan… Eram așa fericită”, a povestit Adriana Oltean, pentru Bistrițeanul.ro.

La 18 ani și-a luat permisul, categoria B, fără nicio problemă.

Am învățat teoria și totul încă de la o vârstă mai fragedă. Și când am împlinit 18 ani, am dat examenul direct și l-am luat!”, își amintește bistrițeanca.

De la Leoni… la volanul mastodontului pe drumurile Europei

La 18 ani a venit la Bistrița, unde s-a angajat la Leoni. Acolo a lucrat patru ani de zile. De acolo, a schimbat „linia de fabricare” pe volanul mastodontului.

Eram deja căsătorită – m-am măritat la 21 de ani – și mă plimbam cu soțul meu și am văzut un anunț pentru școala de șoferi pentru profesioniști. Am zis să intrăm să întrebăm ce ar însemna.

Cei de acolo, când ne-au văzut, au zis că dacă ne înscriem în ziua aia ne fac și reducere și ne înscriu în grupa care se forma atunci. Așa că ne-am înscris și am dat amândoi examenul pentru profesioniști.

Îmi amintesc că atunci când am urcat prima dată la volan mi se părea că nu se mai termină – au 17 metri lungime. Îmi era frică să nu agăț și iau totul după mine. Am avut emoții, dar apoi m-am obișnuit chiar foarte repede!”, își amintește Adriana.

Și-a dat demisia de la Leoni și, alături de soț, a plecat în Spania, unde locuiesc și în prezent.

Am mers să lucrăm la o firmă de transport din Spania. Era o firmă de români, care făcea transport Spania – Norvegia. Așa am învățat să conduc și mai bine. Pe când am ieșit pe autostradă, am urcat încet-încet la viteză, de la 70 până la 90, treptat. Și am învățat să conduc tot mai bine”, a povestit șoferița.

Au lucrat doi ani de zile la firma respectivă, iar apoi s-au mutat la o firmă deținută de spanioli. Acolo au lucrat patru ani de zile, iar de curând, au propria firmă.

Ne-am gândit de multă vreme să ne facem noi o firmă. Dar am fost foarte descurajați. Toți cei care aveau firme de transport marfă ne spuneau că e costisitor, că nu-ți scoți investiția, că e greu, că e riscant. Și ne descurajau.

Apoi vedeam că își mai cumpără un camion, apoi încă unul… Și atunci am zis că ceva nu pușcă. Așa că am decis să nu îi mai ascultăm și să nu ne dăm bătuți. Așa că de o lună și jumătate avem firma noastră și propriul camion. E o așa de mare bucurie! Suntem extrem de fericiți și sperăm să ne dezvoltăm tot mai mult!”, a povestit Adriana.

Au vise mari, dar totodată și oameni care acum ar vrea să… lucreze pentru ei.

Ne-au scris cei care ne urmăresc pe social media că vor să lucreze cu noi și pentru noi. Multe fete m-au întrebat cum am reușit să devin șoferiță de TIR, să le îndrum, că și ele doreau să poată să conducă așa… Unele aveau prieteni sau soți care mergeau în curse și ar fi vrut și ele să îi însoțească. Social media ne-a ajutat și pe noi, dar și noi pe alții, prin intermediul ei”, a explicat Adriana Oltean.

Șoferița de TIR, virală pe TikTok, a apărut în show-uri la Pro-TV sau Antena 1

Era acum vreo 3 ani, cred. Și făceam pauza aia de 45 de ore și nu aveam somn. Așa că butonam telefonul, mă uitam ce aplicații au mai apărut. Și am dat de TikTok. Nici nu știam bine ce e.

M-am uitat puțin și în seara aia am și făcut trei video-uri care le-am urcat. M-am pus la somn, iar dimineață, când m-am trezit, unul dintre ele avea peste 500.000 de vizualizări. Nu mi-a venit să cred!

Mie îmi place să glumesc, și cu cei din familie eu sunt aia care fac atmosferă și binedispun. Și atunci am zis că de ce nu aș exploata și partea asta. Așa că am tot pus video-uri. Cele cu TIR-ul s-au viralizat rapid. Cred că asta – faptul că sunt șoferiță de TIR – a și ajutat oarecum. Am ajuns să am 2,9 milioane de urmăritori pe TikTok. Am video-uri care au și zeci de milioane de vizualizări. Unul dintre ele are 43,7 milioane de vizualizări”, a povestit Adriana Oltean.

@adryana.oltean

Răspunde lui @stefiroman00 #Problemã #rezolvatã #te #invit #la #masã 😋😂 #truck 🚚👸🏼 insta: #adryana_oltean18💓

♬ sunet original – Adryana Oltean

Video-urile ei sunt „savurate” și pe pagina sa de Facebook sau de Instagram. Mai mult, a „ajutat-o” să aibă susținători și la cele două show-uri televizate la care a participat.

Acum un an, Adriana a participat la iUmor…

Dacă Bendeac și Delia s-au arătat curioși de numărul ei, Cheloo a fost prins într-o pasă proastă. Așa că i-a întrerupt de nenumărate ori numărul.

Recent, șoferița de TIR s-a întors acasă cu peste 30.000 de lei.

M-au contactat cei de la emisiunea „Batem Palma” de la PRO-TV și m-au întrebat dacă vreau să particip. Am acceptat și a fost o provocare.

La început am făcut greșeli, scoțând sumele mari. Apoi m-am redresat și am rămas cu puține sume, dar însemnate. Și apoi mi-am dat seama că ar trebui să bat palma. Nu de alta, dar trebuie să știi și când să te oprești. Și nu avea rost să mai risc.

Așa că am câștigat peste 30.000 de lei. Banii aceștia sunt bineveniți, noi fiind la început de drum cu firma. A fost o experiență frumoasă!”, a relatat Adriana Oltean.

Comunitatea de femei șoferițe de TIR nu este așa de mare. Se mai întâlnesc, din când în când în trafic. Dar Adriana, la volanul mastodontului, pe drumurile Europei, se simte liberă și se relaxează. Acum muncește pentru ea și e fericită.

Știe că „nu există niciun lift pentru SUCCES… Trebuie să o iei pe scări! Iar dacă nu te dai bătut, reușești!”, conchide Adriana.

Pe Adriana o puteți urmări pe

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. Frumoasa reclama!! Dacă vreți sa Cunoaște-ți O Șoferița adevarata, va trebui sa o căutați pe Savi Tamas din Rebrisoara, are peste 60 de ani și lucrează singura, cea ce ma îndoiesc ca ar faceo Frumușica din reclama DVS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: