7.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

Asistent medical de la SVSU Bistrița, prins în timp ce lua mită pentru vaccinare la chiuvetă. Doi angajați ai SVSU au fost reținuți

Direcția Generală Anticorupție (DGA) a prins în flagrant, ieri, un asistent medical de la SVSU Bistrița, în timp ce lua mită 500 de lei, pentru un vaccin fictiv anti-Covid19. Centrul ce vaccinare și locuințele a 9 angajați ai SVSU, luate la puricat ieri de oamenii legii.

Un asistent medical din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița a fost prins ieri, în flagrant, în timp ce primea o sumă de bani, pentru a simula vaccinarea unei persoane, împotriva SARS-CoV-2.

Tot ieri, ofițerii DGA au executat 10 percheziții, 9 la domiciliile unor persoane, iar unul la centrul de vaccinare al SVSU Bistrița. Două cadre medicale sunt cercetate penal, în două dosare diferite.

„Activitatea infracțională a primului asistent medical, care își desfășura activitatea la centrul de vaccinare al SVSU Bistrița, a constat în faptul că în perioada decembrie 2021 – aprilie 2022, ar fi primit aproximativ 500 de lei pentru fiecare persoană vaccinată fictiv, respectiv fără inocularea serului. Referitor la cel de-al doilea asistent medical, care își desfășura activitatea în cadrul aceluiași centru, au fost reținute un număr de trei acte materiale, în perioada februarie 2022-aprilie 2022”, informează DGA.

Cei doi au pretins și primit, direct sau prin intermediari, sume de bani de la persoane interesate de obținerea frauduloasă a certificatului de vaccinare, după care au introdus datele false în sistemul național.

„În activitatea infracțională derulată, cadrele medicale au fost ajutate de intermediari, care se ocupau de racolarea persoanelor interesate de obținerea de adeverințe de vaccinare fără a se imuniza efectiv, de colectarea sumelor de bani cu titlul de mită de la beneficiari, precum și de remiterea ulterioară a banilor către acestea”, mai spune DGA.

Cei doi asistenți medicali din cadrul SVSU Bistrița au fost reținuți pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și fals informatic.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...