13.1 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

Asistenții de la SVSU prinși că făceau vaccinări fictive, sub control judiciar. Colegii lor: „Felicităm anchetatorii că au demascat ilegalitățile”

Cei doi asistenți medicali de la centrul de vaccinare din cadrul SVSU Bistrița, acuzați că au vaccinat fictiv mai multe persoane în schimbul unor sume de bani vor fi cercetați sub control judiciar. Cum comentează situația colegii lor de la centrul de vaccinare:

Asistenții care au făcut vaccinări fictive, pentru care cereau câte 500 de lei, vor fi cercetați sub control judiciar, potrivit unor informații furnizate de Serviciul Județean Anticorupție pentru Agerpres.

Cei doi asistenți au fost în primă fază reținuți pentru 24 de ore, după ce unul dintre ei a fost prins de Direcția Generală Anticorupție în flagrant. Și centrul de vaccinare unde au activat cei doi au venit cu o poziție, după ce Primăria Bistrița a trimis un mesaj a doua zi după descinderi că va acorda tot sprijinul necesar anchetatorilor. Mai multe detalii despre asta puteți citi AICI și AICI.

„Centrul de vaccinare a primit o avertizare morală cu privire la activitățile ilegale a doi angajați, activități care au fost sancționate de către Direcția Generală Anticorupție. Este păcat că activitatea acestui centru de vaccinare este umbrită de acest moment. Considerăm că în toată această perioadă grea, am fost alături de fiecare persoană atât în activitatea de la centru, cât și în acțiunile din afara centrului de vaccinare (echipe mobile de vaccinare: pentru persoane nedeplasabile, centre de îngrijiri persoane vârstnice, vaccinare în mediul rural, dive-through). Deși nu ne-am fi dorit să se întâmple așa ceva în centrul de vaccinare, trebuie să felicităm persoanele care au anchetat și au reușit să demaște aceste ilegalități și să-i asigurăm de tot sprijinul nostru în finalizarea acestei anchete”, este mesajul transmis de echipa de vaccinare a centrului.

Anchetatorii spun că cele două cadre medicale au fost ajutate de intermediari. Rolul acestora era să racoleze persoanele interesate de obținerea de adeverințe fără a face vaccinul. Tot aceștia colectau și mita, care mai apoi ajungea la asistenții din centru.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...

Diferențele între sloturi online și cele offline

Una din principalele modalități în care oamenii se distrează la jocuri de noroc sunt sloturile. Aceste...