5.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

ATENȚIUNE – un urs și doi elefanți au fost reperați la intersecția Pieței Petru Rareș cu Piața Petru Rareș, în Dregătoria BN

Acest Sergiu Nicolaescu al politrucii liberale, frumosul frumoșilor și vorbitorul vorbitorilor – care când ia cuvîntul fâlfâie draperiile – a reușit – în condițiile mediocrității colegilor de partid – să se cațere din nămolul politicii locale pe o piatră pe care scrie Dregătorie și stă acolo pînă la următorul val. Scaunul de Dregător i se potrivește cam cât orbului ochelarii de privit eclipsa, dar Înalta Poartă, care își alege slujitorii exclusiv după pozele de pe Facebook, nu avea cum să știe că Stelică este alarmist. 

            Ajunsul zilei : Stelică, Pasărea de foc a Furtunii își ține mâinile la un loc pe prescripție medicală pentru că în rest dă din ele pe lângă ape învolburate, drumuri dărâmate, resturi de viituri, ca o pasăre care își caută echilibbrul. Cu model în linia liberală Brătianu – Ceaușescu, acest învățăcel al politicii autoritare de tip ceaușist are mereu un ton al vocii care anunță apocalipsa, colapsul, urgia, dezastrul și distrugerea. De altfel el le și instituie după ce felul lui de a fi le cheamă, așa cum s-a întâmplat și în situația în care noi nu am avut condițiile Stării de Urgență, dar Stelică a declarat-o  lăudându-se mai apoi în ziare că a făcut-o cu pile la partid, la guvern, la București. La așa prostie, Guiness Book a rămas tăcută, iar cetățenii s-au apucat să dea declarații pe propria răspundere că se duc să își cumpere o pîine. Stelică ne-a pus în rând cu lumea după mintiuca lui de om frumos a la Alain Delon și capabil ca măgărușul din filmul cu același nume.

            Expertul în detectarea elefanților, Domnul Klaus a descoperit de curând doi elefanți în biroul lui Stelică. Ursul era în fața instituției (că acum ei umblă de nebuni), și răscolea prin coșul de gunoi unde nu a găsit altceva decît ordine de partid pentru prefectul liberal, extrem de indigeste, pe care ursul le privește cu greață, dar prefectul le execută așa cum execută executorii, adică valeții care vor să rămână la stăpân. Cu calitatea de garant al legalității pierdută în pașalâc, Stelică polipiticul de mucava a primit o a doua față și drept cadou doi elefanți care stau după biroul lui. Toată lumea îi vede, dar nimeni nu vorbește despre ei ca și cum ar fi vorba despre niște fărădelegi care se cer ascunse muritorilor de rând. Vom reveni cu detalii pentru că elefanții umblă mult și află multe despre ascunzișurile Dregătoriei și își poartă trompele prin urechile multora. Relațiile privilegiate, politica pusă în locul legii… și câte și mai câte șoptesc elefanții. Dar chiar, în afară de domnul Iohannis nimeni nu-i vede?

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.