12.1 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Au ajuns la Urgențe mușcați de căpușe! Unii au fost transferați la Boli Infecțioase!

Vine căldura și cu mic, cu mare, se iese în natură. Totuși, atenția ar trebui să fie sporită deoarece există riscul să fiți mușcați de căpușe. Zeci de persoane au ajuns de la începutul lunii iunie la Urgențe, fiind mușcați de căpușe. Unii au fost transferați la Boli Infecțioase.

S-a așteptat atât de mult vremea caldă. Așa că de fiecare dată când e frumos afară, oamenii ies la iarbă verde, grătare, distracție în natură.

Doar că apar și pericolele. Iar riscul ca o persoană să fie mușcat de o căpușă, mai ales dacă umblă prin zone cu iarbă înaltă, e mare.

De la începutul lunii iunie și până în prezent, la Unitatea de Primiri Urgențe s-au prezentat 17 adulți cu mușcătură de căpușă. La Ugențe Pediatrie au fost trei cazuri” a declarat pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Bistrița, Camelia Strungari.

Deși nu toate căpușele prezintă riscul infestării cu boala Lyme, în urma extragerii acestora pot apărea unele complicații.

Din totalul de persoane ce au ajuns la Spital cu mușcătură de căpușă, nouă pacienți au fost transferați la secția de Boli Infecțioase, pentru tratament cu antibiotic, în urma unor complicații” a mai explicat Camelia Strungari.

Deși internetul este plin de ”metode” de a scoate căpușele, doctorii sfătuiesc ca extragerea insectelor să se facă de către cadre medicale. De asemeneaa, dacă ați extras o căpușă, fără să vă dați seama ce a fost, cel mai indicat este tot un consult medical de specialitate.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.