2.8 C
Bistrița
marți, septembrie 21, 2021

Au angajat șomeri, dar sunt lăsați cu ochii-n soare, când vine vorba de subvenții!

Angajatorii care au încheiat contracte cu șomeri, prin AJOFM, se plâng că NU li se acordă subvențiile legale. AJOFM susține că NU sunt fonduri și poate, după luna august, vor fi șanse. Dar numai POATE.

Conform legilor în vigoare, la angajarea unor persoane beneficiare de indemnizația de șomaj, angajatorii primesc o subvenționare de la Stat.

Mai mulți angajatori din Bistrița se plâng însă că, deși au angajat șomeri și și-au depus dosarele pentru subvenție, NU primesc nimic.

Am depus dosar în mai, dar mi s-a spus din start că nu sunt fonduri!”, au transmis antreprenorii către Bistrițeanul.ro.

Contactați de reporteri,  reprezentanții AJOFM BN au confirmat informația.

În anul 2021, prin fila de buget trimisă de către ANOFM, au fost alocate fonduri bugetare care acoperă plata convenţiilor încheiate cu angajatorii de către AJOFM Bistriţa-Năsăud pe parcursul anului 2020.

În cursul lunilor iulie-august 2021, va urma o rectificare bugetară în urma solicitărilor instituţiei noastre. Aceasta va reglementa situaţia existentă”, a transmis Adina Preda, purtătorul de cuvânt al AJOFM BN.

Angajatorii susțin că NICI măcar NU se semnează convențiile

Antreprenorii sunt cu atât mai supărați cu cât, pe lângă faptul că li s-ar impune PE CINE să angajeze, fac și dosarele… degeaba.

Ce este și mai bizar este că nu se semnează convențiile până nu sunt fonduri. În lege nu se specifică faptul că dacă nu ar fi fonduri, faci dosare degeaba. Plus că te condiționează la alegerea personalului pe care-l angajezi”, au mai transmis angajatorii.

Reprezentanții AJOFM BN susțin că au la dispoziție 12 luni pentru semnarea convențiilor, conform legii. Și că dacă NU există bani CLAR pentru o plată, ei NU pot face nimic.

AJOFM Bistriţa-Năsăud înregistrează toate dosarele angajatorilor care solicită acordarea de subvenţii. Acestea urmează să fie aprobate în ordinea înregistrării, în momentul în care dispunem de fonduri bugetare. Convenţiile pot fi încheiate în termen de 12 luni de la data angajării persoanelor”, au tramnsmis reprezentanții AJOFM BN.

LEGEA privind acordarea subvențiilor

Conform art.95, alin.(1^1) din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, se dispune ca măsurile de stimulare a ocupării forţei de muncă finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru a căror acordare se prevede, potrivit dispoziţiilor legale, încheierea de contracte sau convenţii cu agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, se acordă în limita sumelor aprobate în bugetul asigurărilor pentru şomaj cu această destinaţie, cu respectarea prevederilor Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Conform art.14, respectiv art.22 alin.(1), respectiv alin.(2) lit.a din legea 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare, nicio cheltuială nu poate fi angajată, ordonanţată şi plătită dacă nu este aprobată potrivit legii şi nu are prevederi bugetare. Ordonatorii de credite au obligatia de a angaja şi utiliza creditele bugetare numai în limita prevederilor şi destinaţiilor aprobate, pentru cheltuieli strict legate de activitatea instituţiilor publice respective şi cu respectarea dispoziţiilor legale.

În perioada ianuarie – mai 2021, 1546 şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi şi-au găsit un loc de muncă, cu sprijinul AJOFM Bistriţa-Năsăud”, a mai transmis Adina Preda, purtătoarea de cuvânt a AJOFM BN.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. După cum merge guvernul prezent, mare lucru sa nu taie de tot aceste subventii!!!! Dacă nu dau bani sa susțină legi…. Mai bine sa le taie și pe alea! Da angajările se fac ptr ca aveți nevoie de angajați nu? Nu doar ptr vechime sau alte scopuri! Este un ajutor de susținere! Poate guvernanții nu mai vor sa ajute antreprenorii! Poate nu mai stiu cum și de unde sa aducă bani, in afara de împrumuturi externe! Slab guvern, sărăcie lucie, pauperizare accelerata! O legătura de ceapa a ajuns 2 lei!!!!! Un ulei 9 lei(2euro)!!! Alocații copii 30 euro!jale

  2. Jale dar s-o știm și noi mai ales ca „pute” rău in jurul celor care ne conduc. Buzunare cu zeci de mii de euro, de unde și pana unde aceasta diferența mare de bani, creeata între salariile și pensiile lor și salariile și pensiile noastre?! De când s-a creeat aceasta discrepanta?! Nu este rege, cel de la conducere, nu este print, este un om ales de popor și pentru popor, prin urmare mai întâi poporul! Asta e ordinea adevărată, ce nu este asa trebuie tăiat și distrus asemeni vâscului care înăbușă și sufoca alte plante!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...

FOTO: La Roser House ai lacul Colibița la picioare!

Lucrezi, alergi dintr-o parte în alta, și ai nevoie de un loc unde să te deconectezi....