18.3 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

FOTO/VIDEO: De opt ani, un fost medic veterinar îi învață gratuit pe copiii și părinții din Bistrița să danseze pe role

De opt ani de zile, medicul veterinar Niculaie Damian își rupe din timp pentru a-i învăța pe cei din jur să danseze pe role. Nu e vorba doar de copii. Ci și de adulți, de mămici care și-au adus fetele, pentru ca apoi să încerce și ele, sau chiar de bunici de peste 60 de ani!

Dacă la început, se ocupa doar de copiii dintre blocuri, de-a lungul a opt ani a pus pe picioare un club în toată regula. 

Este unul dintre primele trei sporturi care formează un corp frumos. Reprezintă și o modalitate uimitoare de a slăbi, dar și un mijloc grozav de recreere…”, ne asigură Niculaie Damian.

Am avut întotdeauna probleme cu terenul pe care să ne dăm cu rolele. Am fost de câteva ori în audiență la Primăria Bistrița. Dar de-acolo mi-au spus să mă orientez spre școli. Am început la Școala gimnazială „Avram Iancu”, pentru că o știam pe doamna directoare. Acolo am făcut și primul nostru spectacol… Dumneai ne-a dat voie să facem antrenamente pe terenul școlii…”, ne-a povestit doctorul Niculaie Damian. 

OAMENI din Bistrița-Năsăud: Niculaie Damian, medic veterinar, pensionar și pasionat de dansul pe role…

Ulterior a ajuns să-i învețe dansul pe role și pe copiii de la Școala Gimnazială Nr 4, pe cei de la Palatul Copiilor, de la Colegiul „Andrei Mureșanu” sau „Liviu Rebreanu”.

Fostul medic ne-a povestit că nu s-a oprit din a face sport nici în perioada pandemiei. A respectat condițiile și regulile, a obținut aprobările necesare de la Direcția de Sănătate Publică. S-a vaccinat și a continuat o vreme antrenamentele pe Grănicerilor, în Poligon.

Din cauza pericolelor de accidentare, a întrerupt antrenamentele în Poligon. După mai multe insistențe, a reușit să obțină aprobările necesare pentru terenul special de lângă sala de sport a Colegiului „Liviu Rebreanu”.

Este un teren foarte bun, are o suprafață foarte fină pe care copiii alunecă perfect…”, recunoaște încântat Niculaie Damian.

Așa se face că în fiecare marți și joi, de la ora 19.00, fostul doctor veterinar se prezintă la teren, cu nelipsita boxă personală.

Pornește muzica și îi ajută pe copii să danseze pe role, să execute diverse mișcări de dans, să facă mișcare și să se distreze…

Acum, în vacanță, suntem mai puțini… E sezonul concediilor. Dar eu sunt aici, pregătit să-i învăț tot ce știu… Au venit copii din Canada și Franța, care aveau bunici aici. Vin și copii de pe Bârgaie sau din Unirea. Sute de copii au trecut pe la clubul de role în cei opt ani…

Copii de la 4 ani și jumptate, dar și bunici de 65 de ani. Nu avem nicio limită de vârstă. Oricine este bine primit la noi”, ne-a mărturisit dr Niculaie Damian.

Ștefania, Ruxi și Sofia au 12 și 11 ani. Locuiesc în Unirea, fac școală în Bistrița și vin să danseze pe role cât pot de des… „Ne-am ales cu pasiunea pentru role după serialul acela cu Soy Luna. Acum am ajuns să ne facem și noi coregrafii… E foarte distractiv aici…” 

Este, de altfel, singurul club de dans pe role care nu percepe niciun fel de taxă. „Lucrez gratuit cu oricine. Am lucrat și cu elevii celor două școli speciale din oraș… Rezultatele s-au văzut. Iar efectul benefic asupra acestor copii este impresionant…”, a subliniat Niculaie Damian.

La începutul anului trecut, Niculaie Damian a făcut minuni cu elevii de la CSEI 2:

VIDEO – Speciali pe patine: Elevii CSEI 2 au smuls ropote de aplauze cu un dans popular pe role…!

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...