18.8 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

Au apărut primele fotografii cu proiectul primarului Ioan Turc pentru Piața Decebal

Piața Decebal din Bistrița urmează să fie reabilitată. În locul tarabelor acoperite de acum va sta un complex în care producătorii locali și din afară pot să își vândă produsele.

Piața din Decebal va fi dărâmată, spune Ioan Turc, primarul Bistriței. În locul său va fi ridicată o clădire care va deservi producătorilor locali ca alternativă la marile magazine.

Pe lângă complex, primarul anunță că va exista și o parcare „generoasă”.

În urmă cu patru ani, fosta administrație a Bistriței a modernizat piața. Au fost înlocuite tarabe, a fost schimbat acoperișul și au turnat un strat nou de asfalt pe jos.

Comisia Tehnico-Economică încă nu a avizat proiectul și este în curs de verificare. După avizare din partea comisiei, proiectul de reabilitare a Pieței Decebal urmează să fie supus votului în Consiliul Local. Banii pentru proiect vin din bugetul local, iar primăria va face și un împrumut pentru lucrare. Banii de datorie, spune primarul Turc, vor fi dați înapoi din chiriile pe care le vor plăti vânzătorii din complex.

„Complexul va fi prevăzut cu zone distincte pentru producătorii locali și comercianți, cu spații pentru vânzarea produselor de tip industrial și cu zone de refrigerare, congelare, depozitare. Proiectul include și amenajarea unei parcări generoase.

Finanțarea acestui obiectiv este asigurată din bugetul local și dintr-un împrumut deja accesat. Fiind vorba de o activitate aducătoare de venit, creditul se va plăti, practic, din chiriile percepute pentru utilizarea spațiilor din viitorul centru comercial”, a transmis Ioan Turc pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Alta distractie, alti bani. Încă din anul în 2012, pe vreme administratiei Ovidiu Cretu a fost întocmit şi aprobat de consilierii locali Planul Urbanistic Zonal „Amenajare şi modernizare Piaţa Agroalimentară Decebal”, documentaţie întocmită de Blom Romania, care a costat 12.000 lei.
    Conform documentaţiei, se prevedea realizarea unei clădiri cu destinaţia de parcaje auto cu regimul de înălţime P + 2E cu acces din strada Arţarilor care va avea două benzi de circulaţie. De asemenea, se va desfiinţa firul de cale ferată pentru a realiza o zonă pentru amplasarea unor spaţii comerciale provizorii sau parcare auto. În zona actualei pieţe de flori se va realiza o clădire cu regim de înălţime P+2E, la al cărui parter va funcţiona piaţa agroalimentară, în timp ce la etajul unu vor fi amplasate chioşcuri în care se vor vinde produse industrial, care acum funcţionează în Calea Moldovei, iar la etajul doi posibil să fie amenajate birouri.
    Proiectul de modernizare a Pieţei Decebal prevedea inclusiv realizarea unei clădiri cu regim de înălţime maxim P + 2 E în zona actualei pieţe de legume – fructe. La etajul doi al acestei clădiri se va amenaja şi o zonă de parking. Accesul la piaţă a fost conceput, de asemenea, într-un mod structurat cu scopul de a fluidiza traficul şi a uşura accesul în piaţă pentru aprovizionare.

  2. O sa fie un studiu de fezabilitate reușit. Pentru inițiator, primar împreună cu consilierii și cu cei care îl fac. Toată lumea mulțumită. Studii de fezabilitate care au ca principal scop, sa punem mana pe bani. Cat mai putem . Ca vin alegerile și noi rămânem cu aplauzele? Nu este benefic. Noi am candidat pentru binele v? nostru.

  3. Aoleu, rămânem fără piața. Dacă privim obiectiv tot ce se întâmplă în Bistrița și mergem pe logica, tot ce s-a început pe termene e nefinalizat și termenele depășite. Nu am văzut o lucrare încheiată care sa arate ca un lucru nou, câștigat pentru oraș. Din păcate Bistrița arata deplorabil, dacă mai circuli și prin ea, cu autoturismul sau pe jos, sport extrem. Păcat de un oraș atât de cochet și cu oameni minunați care a fost bulversat, demolat de visele unui om care nu reușește sa se trezească

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: