20.4 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

FOTO Peste 100 de elevi din Zalău, blocați în munți, la Alpina Blazna. Au intervenit jandarmii montani

110 elevi de la școli din Zalău au fost ajutați de jandarmii montani din Rodna pentru a coborî de la complexul Alpina Blazna. Elevii au între 10 și 15 ani.

În ultimele zile a nins puternic în munții din Bistrița-Năsăud, iar stratul de zăpadă depus a atins 15 centimetri, inclusiv pe carosabil. Autocarele pline de elevi au avut dificultăți în a parcurege traseul și au apelat la jandarmii montani pentru a le oferi sprijin.

Astfel, drumul de pe traseul Alpina Blazna – Șanț, a fost curățat de un utilaj al complexului de agrement, o parte din elevi luând-o la pas până la coborârea în Șanț pentru că autocarele aveau riscul de a derapa. Câțiva elevi cu probleme medicale au fost transportați cu mașina jandarmilor.

Elevii au avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani din Rodna pentru a coborî în siguranță de la cota 1100. Alpina Blazna este înconjurată de munții din Parcul Național Munții Rodnei și la 13 km de ruinele Cetății Rodnei din secolul al XIII-lea.

„Până astăzi, cei 110 elevi s-au aflat la Complexul Turistic Alpina Blazna, în cadrul Programului Școala Verde. Având în vedere zăpada depusă în ultimele zile, pentru a coborî în siguranță, aceștia au avut nevoie de sprijinul jandarmilor montani din Rodna. Drumul de pe traseul Alpina Blazna – Șanț, a fost curățat de un utilaj al complexului de agrement, dar având în vedere stratul proaspăt de zăpadă, exista riscul derapării autocarelor, ca urmare s-a luat decizia ca o parte din acest traseu să fie parcurs de către aceștia pe jos.

Jandarmii montani din Rodna i-au însoțit pe tot parcursul acestui traseu iar câțiva elevi cu probleme medicale au fost transportați în siguranță, cu autovehiculul Jandarmeriei montane până la locul îmbarcării în autocare. Stratul de zăpadă are în prezent în zona Alpina Blazna aproximativ 15 cm. Elevii fac parte din clasele V-IX și sunt sunt din Zalău”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

UPDATE ora 15.00

Administratorii Alpina Blazna transmit că drumul a fost curățat și pregătit pentru coborârea autocarelor la prima oră a dimineții.

Vrem să îi liniștim pe toți cei care aleg să-și petreacă vacanța în complexul nostru turistic, de 17 ani ne-am ocupat în fiecare iarnă de întreținerea drumului, pe cheltuiala noastră, deși acest lucru nu intra în sarcina noastră. Așa vom face și de acum încolo și turiștii pot fi siguri ca niciodată nu vor găsi drumul închis. Avem utilaje și voința necesară să facem totul pentru oaspeții noștri”, a declarat Diana Strugari pentru Bistrițeanul.ro.

Deoarece nu au vrut să pună siguranța copiilor în pericol, șoferii au urcat elevii în autocar după 2 km, când s-au simțit ei siguri pe situație. Ulterior, totul a decurs așa cum trebuie. Și din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.