11.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

FOTO/VIDEO: Roboțelul care plantează singur flori, construit de elevii CNLR, calificat în etapa națională „Made for Europe”

Elevii Colegiului „Liviu Rebreanu” care frecventează clubul Bolts and Gears au toate motivele să se mândrească: au construit un roboțel „grădinar” care sapă și plantează singur flori, controlat de o telecomandă de la distanță.

Împreună cu echipa care l-a creat, cei de la Bolts and Gears s-au clasat pe primul loc la faza județeană a Concursului Național „MADE FOR EUROPE”.

Pe numele său Digbot, roboțelul a devenit un adevărat companion de încredere în grădină.

Ține loc de sapă și hârleț și ascultă cu atenție ce are de făcut. Sapă gropi simetrice, își calculează traiectoriile și plantează în cel mai scurt timp florile dorite.

Pregătiri intense pentru faza națională…

Digbot-ul, cum îl mai numim noi, a început din dorința de a face cunoscute principiile First Tech Challenge şi desigur, pentru a stârni interesul elevilor pentru educația STEM.

În 31 martie 2023, la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean s-a desfășurat etapa județeană a Concursului Național „MADE FOR EUROPE”.

Participarea la această competiție a fost o ocazie deosebită pentru a prezenta robotul grădinar. Este practic un produs realizat în cadrul proiectului Smart Waste Management for Smarter Cluster Schools de membrii departamentelor de programare şi asamblare ai echipei”, a transmis o reprezentantă a grupului Bolts and Gears.

În urma participării la etapa județeană, aceștia s-au clasat pe locul I, în secțiunea de proiecte parteneriate strategice. S-au calificat și la etapa națională, care va avea loc la sfârșitul lunii aprilie.

Echipa a fost reprezentată de Bosi Emanuel și Gherasim Alexandra, elevi în clasa a IX-a la Colegiul National „Liviu Rebreanu” Bistrița.

Construcția robotului a durat 2 săptămâni. În mare parte este construit din piese reutilizate de la roboții anteriori, singurele piese noi fiind lopețile, modelate mai întâi într-un soft 3D și după aduse la realitate din inox.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...

Se fac angajări la Stewo Plastic Năsăud, Fan Courier, Hotel Coroana și Crama Veche

Stewo Plastic Năsăud are nevoie de un asistent producție, Fan Courier caută curieri serioși în Bistrița! Crama Veche angajează administrator, barman, ospătar și ajutor bucătar. Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud.

Când este cel mai bine să îți programezi vizita la service? Oricând. De oriunde. La orice oră

Materom Automotive îți oferă posibilitatea programării online a mașinii tale Mercedes-Benz, ca vizitator sau prin logare în contul tău Mercedes Me.