-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

FOTO/VIDEO: Roboțelul care plantează singur flori, construit de elevii CNLR, calificat în etapa națională „Made for Europe”

Elevii Colegiului „Liviu Rebreanu” care frecventează clubul Bolts and Gears au toate motivele să se mândrească: au construit un roboțel „grădinar” care sapă și plantează singur flori, controlat de o telecomandă de la distanță.

Împreună cu echipa care l-a creat, cei de la Bolts and Gears s-au clasat pe primul loc la faza județeană a Concursului Național „MADE FOR EUROPE”.

Pe numele său Digbot, roboțelul a devenit un adevărat companion de încredere în grădină.

Ține loc de sapă și hârleț și ascultă cu atenție ce are de făcut. Sapă gropi simetrice, își calculează traiectoriile și plantează în cel mai scurt timp florile dorite.

Pregătiri intense pentru faza națională…

Digbot-ul, cum îl mai numim noi, a început din dorința de a face cunoscute principiile First Tech Challenge şi desigur, pentru a stârni interesul elevilor pentru educația STEM.

În 31 martie 2023, la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean s-a desfășurat etapa județeană a Concursului Național „MADE FOR EUROPE”.

Participarea la această competiție a fost o ocazie deosebită pentru a prezenta robotul grădinar. Este practic un produs realizat în cadrul proiectului Smart Waste Management for Smarter Cluster Schools de membrii departamentelor de programare şi asamblare ai echipei”, a transmis o reprezentantă a grupului Bolts and Gears.

În urma participării la etapa județeană, aceștia s-au clasat pe locul I, în secțiunea de proiecte parteneriate strategice. S-au calificat și la etapa națională, care va avea loc la sfârșitul lunii aprilie.

Echipa a fost reprezentată de Bosi Emanuel și Gherasim Alexandra, elevi în clasa a IX-a la Colegiul National „Liviu Rebreanu” Bistrița.

Construcția robotului a durat 2 săptămâni. În mare parte este construit din piese reutilizate de la roboții anteriori, singurele piese noi fiind lopețile, modelate mai întâi într-un soft 3D și după aduse la realitate din inox.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.