6.6 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

FOTO/VIDEO – Unul dintre puținii politicieni care a făcut ceva concret pentru „Micul Prinț”, impresionat: „Statul face mult prea puțin”

Este săptămâna porților deschise, până mâine inclusiv, la Centrul „Micul Prinț”. Voluntarii de aici au fost vizitați astăzi de unul dintre puținii politicieni care a făcut lucruri concrete pentru copiii cu autism. „Trebuie să vă fac o mărturisire… Recunosc, nu mi-am dat seama că lumea privită prin ochii unui copil cu autism se vede atât de diferit…

Simulatorul de autism a reușit azi să îl impresioneze și pe domnul Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Ne-am bucurat de vizită, cu atât mai mult cu cât este printre singurii care politicieni care au făcut lucruri concrete pentru Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa”, a transmis Ana Dragu, psihologul clinian care coordoneaza activitatea centrului.

Radu Moldovan a făcut o mărturisire după experiența trăită la Centrul „Micul Prinț” și experiența cu simulatorul VR.

„Recunosc, nu mi-am dat seama că lumea privită prin ochii unui copil cu autism se vede atât de diferit, față de ce vedem noi.

Copiii și tinerii cu autism sunt într-adevăr deosebiți. Sunt magici prin simpla lor existență. Iar nouă ne demonstrează cât de uimitoare este capacitatea lor de gândire și trăire.

Cu ajutorul simulatorului de autism, am putut să percep lumea senzorială a acestor tineri speciali.

Viața este cea mai mare minune lăsată de Dumnezeu pe acest pământ. Și chiar dacă ea este percepută diferit, este plină de culoare și de oameni, lăsați să facă bine.

Așa este și doamna psiholog, Ana Dragu, coordonatoarea Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț și președintele Asociației Autism Europa. Prin tot devotamentul și implicarea în terapiile pentru copiii cu autism. Continuați să faceți bine, și să rămâneți același om dedicat vieții.

Aveți parte de toată aprecierea și respectul meu. Iar eu voi continua să vă susțin în toate proiectele pe care le faceți pentru aceste suflete extraordinare!”, a transmis Radu Moldovan.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a admis că „statul face mult prea puțin pentru sprijinirea acestor copii minunați și a familiilor lor. Fapt pentru care o să le solicit colegilor mei din parlament și din guvern să se aplece mai serios asupra acestor probleme. Sper să găsească și soluții.

Toți le putem oferi o mână de ajutor printr-un sms la numărul 8844 – cu textul TERAPIE – 2 euro / lună”, a reamintit Radu Moldovan.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. desi multi l-au jignit si l-au terfelit in fel si chip, acest domn Radu Moldovan dintre toti politicienii din BN cel putin, este singurul OM pe care l-am auzit sa spuna ca ‘recunosc ca nu am stiut’. Acesta este semnalul ca de acum inainte se va implica si 100% cel putin in cazul Micului Print, lucrurile vor lua o turnura buna, si acest program va fi pus la loc de cinste in prioritatile judetului.Daca am vedea mai multi oameni din administratie ca se implica…si ca isi dau mana macar in astfel de cazuri…. ar fi minunat.Felicitari doamna Dragu, felicitari d-le Moldovan, astepam si alti mai mari ai judetului. Chiar si senatori dintre aceia despre care nu mai stim nimic daca nu isi mai fac video pe culoarele parlamentului, sa faca ceva concret!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....