13.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

Au bătut palma: Președinții Consiliilor Județene Cluj și Bistrița-Năsăud susțin oficial drumul expres Bistrița-Cluj

Drumul expres Bistrița-Cluj, mai aproape de realizare: E un proiect de o importanță strategică nu doar pentru județele Cluj și Bistrița-Năsăud, ci pentru întreaga regiune”, au transmis președinții Consiliilor Județene din Cluj și Bistrița-Năsăud. Cei doi vor încheia un acord de asociere pentru susținerea investiției.

Președinții Consiliilor Județene Cluj și Bistrița-Năsăud – Alin Tișe și Radu Moldovan – se implică în realizarea Drumului Expres Cluj-Bistrița.

Alin Tișe a inițiat un proiect de hotărâre care presupune încheierea unui acord de asociere cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, se precizează într-un comunicat al CJ Cluj. 

Asocierea are drept scop susținerea investiției referitoare la drumul expres care va lega Bistrița de Cluj.

Drumul Expres Cluj-Bistrița, via Dej, va avea o lungime de aproximativ 90 de km

Proiectul de hotărâre va fi supus spre aprobare mâine, în Consiliul Județean Cluj.

E un proiect de o importanță strategică nu doar pentru județele Cluj și Bistrița-Năsăud ci pentru întreaga regiune, la a cărei dezvoltare accelerată va contribui semnificativ. În plus, acest drum expres va constitui o alternativă viabilă și va decongestiona traficul extrem de aglomerat de pe drumul european”, consideră președinții Consiliilor Județene Cluj și Bistrița-Năsăud, Alin Tișe și Radu Moldovan

Protocolul prevede oferirea întregului suport necesar Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea organizării și desfășurării procedurii de achiziție publică a serviciilor de elaborare a Studiului de Fezabilitate. Totodată, protocolul prevede și valorificarea acestei documentații prin depunerea spre finanțare prin Programe Operaționale, Mecanisme de Redresare și Reziliență și/sau alte surse de finanțare.

Pentru reușita implementării investiției, de o importanță deosebită pentru locuitorii celor două județe, dar și pentru cei aflați în tranzit, cele două consilii județene vor face demersuri pentru intrarea în asociere și a primăriilor Cluj-Napoca și Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: