14.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

Au crezut în șansa lor: 30 de antreprenori din Rodna au primit câte 25.000 de euro pentru afacerea lor

Proiectul Operațional Regional cu Capital Uman a fost demarat cu succes la Rodna. Un număr de 30 de antreprenori au crezut în șansa lor de a contribui la dezvoltarea comunității și au primit câte 25 de mii de euro pentru fiecare dintre planurile lor de afaceri. Din acești bani, vor asigura noi locuri de muncă în comunitate. Domeniile de activitate finanțate sunt: croitorie, construcții, tâmplărie, cosmetică, coafor, curățătorie.

Potrivit managerului de proiect, Ana Domide, beneficiarii direcți ai acestuia sunt locuitori ai comunei Rodna de toate vârstele.

Grupul țintă este format din 600 de persoane, dintre care 240 sunt de etnie rromă, 240 de copii de nivel gimnazial și 120 de preșcolari. Am efectuat servicii de consiliere vocațională și mediere a muncii pentru 600 de localnici. Am achiziționat materiale didactice și pedagogice, am organizat excursii  – 50 de copii care au călătorit la Strasbourg,  pe litoral și în împrejurimi. Am asigurat masa în sistem after school pentru 50 de copii și  pachete alimentare pentru 150 de persoane.

Am avut o serie de întâlniri cu antreprenorii și investitorii locali din comunitate. Ne-am ocupat de dotarea cu materiale a Clubului Seniorilor – beneficiarii direcți fiind 150 de persoane în vârstă. Am organizat cursuri de formare profesională, cursuri acreditate ANCE: cursuri de patiseri -54 de persoane, operator introducere, validare și prelucrare date – 28 de persoane, ajutor de bucătar – 58 de persoane și în construcții, 56 de persoane. În perioada următoare aceste persoane vor primi subvenția de 1800 de lei, aplicată în cazul lor”, a precizat managerul de proiect Ana Domide.

Proiectul amintit este departe de a fi încheiat. Practic de acum înainte, atât antreprenorii cât și beneficiarii, vor avea parte de susținere în etapele care urmează.

Continuăm cu stimularea antreprenoriatului în comunitatea locală și sprijinirea celor 30 de antreprenori. Urmează construirea și dotarea  unui centru de igienizare în comunitate. Vom organiza excursii pentru 100 de copii și vom asigura pachete alimentare pentru persoane vârstnice. Igienizarea și modernizare a 30 locuințe beneficiare fiind 100 de  persoane aflate în dificultate, este o altă componentă a proiectului. La fel sunt serviciile de îngrijire la domiciliu a 100 de persoane vârstnice dependente, din comunitatea  marginalizată. Continuăm organizarea Festivalului Toleranței și campania de informare în domeniul sănătății.”, a mai adăugat Ana Domide.

Măsurile de susținere a potențialilor antreprenori și subvenționare au vizat 30 de afaceri dezvoltare în perioada implementării proiectului.

Scopul a fost îmbunătățirea condițiilor de viață și reducerea riscului de sărăcie și excluziune socială la nivelul comunității locale. Cei 30 de antreprenori au fost felicitați de primarul comunei Rodna Valentin Grapini și au primit câte o diplomă.

Ați rămas consecvenți și coerenți în acest proiect, deși au existat o serie de dezinformări despre acest proiect și este foarte grav că aceste denigrări au venit din partea autorităților abilitate. Urmează să trecem la etapa a 2-a de implementare a proiectelor pe care le-ați câștigat și vă felicit. Să devii antreprenor în România de astăzi este o adevărată aventură și ați rezistat. Faptul că o să creați locuri de muncă, că veți fi principalii contribuitori ai dezvoltării societății în localitatea Rodna spune foarte multe lucruri.

Vă mulțumesc din suflet că ați avut încredere în noi și în proiectul pe care l-am adus. În multitudinea de proiecte de dezvoltare pe care le-am atras din 2016 în localitate, acesta a fost singurul în care beneficiarii finali sunt cetățenii comunei Rodna. (…)

Vă fac cunoscut faptul că noi am mai depus proiecte în continuarea acestui proiect. Am depus tot pe POCU, pentru a obține finanțări de 100 de mii de euro de data asta… Mare parte dintre dumneavoastră puteți fi beneficiari ai proiectelor care urmează. Această diplomă reprezintă respectul pentru activitatea dumneavoastră și mărturia că lucrurile se întâmplă”, le-a transmis primarul Valentin Grapini.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Asa trebuie organizate tot felul de activități de primar… Ca altfel rolul lui nu mai exista, chiar dacă incidenta la Rodna este peste 8.
    Oricum felicitări celor care au câștigat proiectele… doar grija mare ce faceți cu banii, ca sunt multișor, nemunciți, veniți relativ ușor….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...