26.1 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

Au început înscrierile la Concursul județean „Eroul din localitatea / familia mea”!

Concursul „Eroul din localitatea / familia mea” a ajuns la ediția a III-a. Înscrierile au început astăzi, competiția fiind deschisă pentru toți elevii de gimnaziu și liceu pasionați de istorie.

Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala județeană „Colonel Liviu Rusu” a dat startul înscrierilor la cea de-a treia ediție a Concursului județean de educație patriotică ,,Eroul din familia/localitatea mea”.

Concursul se adresează elevilor din clasele gimnaziale și liceale ale județului. Acesta constă în elaborarea unei lucrări despre un erou din familia sau localitatea de domiciliu a elevului. Eroul poate fi și o persoană din localitatea părinților sau rudelor elevilor – participant/căzut în luptele din Primul sau Al Doilea Război Mondial. Poate fi, totodată, victimă a regimului comunist ori luptător care s-a jertfit în răscoale sau revolte.

Concursul Eroul din familia / localitatea mea se desfășoară pe două secțiuni, gimnaziu și liceu.

Pentru fiecare secțiune se acordă premii și mențiuni.

Se vor acorda un premiu I, un premiu II, un premiu III și trei mențiuni.

Înscrierea la concurs se face până la data de 17 aprilie 2022. Detalii despre modul de redactare a lucrărilor poate fi obținut de pe pagina de Facebook – Asociația Cultul Eroilor Regina Maria Bistrița-Năsăud, „Colonel Liviu Rusu”.

Informații suplimentare puteți obține și prin trimiterea unui mesaj pe adresa de email [email protected] .

La primele două ediții ale concursului au participat peste 50 de elevi care au elaborat lucrări deosebit de interesante despre eroii neamului românesc, cei care au luptat pentru libertatea și demnitatea noastră.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: