7.7 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

Au venit din Franța, Spania sau Germania și-au uitat de carantină… Poliția i-a „fericit” cu un premiu de 5.000 de lei

Patru bistrițeni au fost amendați pentru că nu au respectat măsurile de izolare COVID 19. Oamenii s-au întors recent din țări cu risc de îmbolnăvire ridicat, precum Franța și Spania ori din Germania. Acum au de plătit amenzi de 5000 de lei.

Polițiștii bistrițeni efectuează verificări permanente la domiciliile persoanelor întoarse recent din străinătate. Acestea nu au stat în izolare sau în carantină, așa cum prevede legea. În Bistrița Năsăud au fost descoperite mai multe astfel de cazuri, iar polițiștii au aplicat amenzi.

”La data de 3 august, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au efectuat verificări la domiciliile persoanelor izolate și în carantină, de pe raza comunelor Galații Bistriței, Teaca și Milaș.

Un tânăr de 20 ani, din Pinticu, un bărbat de 54 ani, din Pinticu, cât și un alt bărbat de 47 ani, din Teaca au fost depistați că nu respectă măsura izolării la domiciliu.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurii de izolare și carantină pe raza localității Lechința. A fost identificat un bărbat de 48 de ani din localitate, care nu respecta măsura, respectiv nu se afla în locuință la momentul controlului.

Față de cele patru persoane, a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform Legii 55/2020 în valoare totală de 5000 de lei.

Totodată, a fost înștiințat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud pentru a dispune și alte măsuri complementare conform competenței.”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Potrivit reprezentanților IPJ, toți cei amendați s-ar fi întors din Spania, Franța și Germania.

Reamintim că Spania se află în zona roșie, cu o rată a îmbolnăvirilor de peste 7 la mia de locuitori, iar Franța se află în zona galbenă, rata de îmbolnăvire fiind de aproape 3 la mie.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. trebuia 500 de euro amenda la diasporezii care ne dispera cu pretentiile lor, in timp ce se fofileaza si fac tot ce pot sa nu respecte reguli pe care au pretentia sa le respectam noi, ca ei sunt diaspora si sunt mai destepti si voteaza fara sa stie ce este in tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...