AUDIO- Tibi Ușeriu: „Uneori pare greu să te întorci pentru că ai uitat becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic mai greu”

0
2425

Bistrițeanul Tibi Ușeriu a reușit să ducă la bun sfârșit cursa teribilă din sălbaticia Canadei, ieșind pe locul al II-lea. Asta după ce anul trecut a fost scos obligat-forțat de către medici din competiție, fiindu-i degerate mai multe degete. În prima sa postare, acesta spune că drumul părea la un moment dat fără capăt și că gândurile bune l-au ajutat să nu se piardă pe drum.

După 6 zile în care s-a luptat efectiv cu zăpada din sălbăticia Canadei, Tibi Ușeriu a ajuns la finish, clasându-se pe locul al doilea. De fapt, din cei 21 de concurenți, doar doi, Tibi și un elvețian care a și câștigat cursa, au reușit să ajungă la finish.

Bistrițeanul a explicat chiar înainte să înceapă cursa că l-a determinat să se întoarcă în iadul alb de la Yukon Arctic Ultra tocmai lucrul neterminat, acesta fiind scos anul trecut de către medici din competiție, după ce mai multe degete i-au degerat.

Același lucru pare să-l fi motivat și pe elvețianul care a câștigat cursa, și el fiind scos anul trecut din competiție din aceleași motive.

„Am ajuns la capăt, deși drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulțumesc enorm pentru susținerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aș fi pierdut pe drum. Mulțumesc Tășuleasa și mulțumesc Via Transilvanica, drumul nostru, al tuturor, cel care m-a trimis aici în delegație, ca ambasador.

La ora asta, gândurile mele sunt puține și simple. Zic așa: uneori, pare greu să te întorci și doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic și mai greu. Pozele astea două sunt puse în paralel, spun povestea unei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile.

Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuși într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Așadar, să nu renunțăm la ele orice ar fi. Vă mulțumesc, ne vedem acasă!”, a fost mesajul transmis de Tibi Ușeriu.

Conversația lui Tibi cu Alin, la finalul cursei, o puteți auzi aici:

[arve url=”https://www.facebook.com/tasuleasasocial/videos/182060753071151/” /]

Foto: Tibi Ușeriu

Mai puteți citi:

AUDIO Au mai rămas doar 3 sportivi în iadul alb. Tibi Ușeriu: „Mă lupt cu un monstru aici! Mi-am dat seama că atât am, moral”

ULTIMA ORĂ: Ultimii kilometri pentru Tibi Ușeriu în iadul alb

MESAJ VIDEO de la Tibi Ușeriu: Întâlnire de gradul III, pentru maratonistul bistrițean