-9.3 C
Bistrița
miercuri, februarie 8, 2023

Vrei să te avânți pe crestele munților? RISC de AVALANȘE! AFLĂ ce te sfătuiesc salvamontiștii:

În zona de munte există risc de avalanșe. Așa că cei care ar dori să se avânte înspre crestele munților ar trebui să țină cont de câteva sfaturi. AFLĂ ce recomandă salvamontiștii:

Meteorologii au anunțat că în Munții Rodnei și în Munții Călimani există risc de avalanșe.

Zăpada e suflată și depusă pe firele de văi, peste straturile înghețate. De aceea riscul de formare a avalanșelor e ridicat în această perioadă” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Mircea Baciu din cadrul Salvamont BN.

Conform salvamontiștilor, în momentul de față nu există turiști interesați să se avânte prin munți. Totuși, pentru cei care și-ar dori o astfel de escapadă, sunt câteva sfaturi de care trebuie să țină cont.

Dacă turiștii mențin traseele de creastă marcate, nu cred că ar trebui să existe probleme. Dar e neapărat să aibă echiăamentul pentru sezonul de iarnă. Și NEAPĂRAT colțari. Pentru că există locuri în care stratul de zăpadă e mic și există gheață pe dedesubt” a sfătuit Mircea Baciu.

În ceea ce privește posibilele întâlniri cu urșii, salvamontiștii spun că aceștia sunt în hibernare, fiind încă plin sezon de iarnă.

Până acum nu au existat incidente cu turiști în munți, care să necesite intervenția salvamontiștilor.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...