2.9 C
Bistrița
duminică, aprilie 21, 2024

Vrei să te avânți pe crestele munților? RISC de AVALANȘE! AFLĂ ce te sfătuiesc salvamontiștii:

În zona de munte există risc de avalanșe. Așa că cei care ar dori să se avânte înspre crestele munților ar trebui să țină cont de câteva sfaturi. AFLĂ ce recomandă salvamontiștii:

Meteorologii au anunțat că în Munții Rodnei și în Munții Călimani există risc de avalanșe.

Zăpada e suflată și depusă pe firele de văi, peste straturile înghețate. De aceea riscul de formare a avalanșelor e ridicat în această perioadă” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Mircea Baciu din cadrul Salvamont BN.

Conform salvamontiștilor, în momentul de față nu există turiști interesați să se avânte prin munți. Totuși, pentru cei care și-ar dori o astfel de escapadă, sunt câteva sfaturi de care trebuie să țină cont.

Dacă turiștii mențin traseele de creastă marcate, nu cred că ar trebui să existe probleme. Dar e neapărat să aibă echiăamentul pentru sezonul de iarnă. Și NEAPĂRAT colțari. Pentru că există locuri în care stratul de zăpadă e mic și există gheață pe dedesubt” a sfătuit Mircea Baciu.

În ceea ce privește posibilele întâlniri cu urșii, salvamontiștii spun că aceștia sunt în hibernare, fiind încă plin sezon de iarnă.

Până acum nu au existat incidente cu turiști în munți, care să necesite intervenția salvamontiștilor.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.