16.1 C
Bistrița
vineri, iunie 9, 2023

Auditul, marele „mister” din Primăria Bistrița. Primarul Ioan Turc evită răspunsuri pe tema asta și în fața consilierilor locali

După „incidentul” cu firma de audit mult-lăudată de municipalitate, la care s-a renunțat după ce primarul Ioan Turc a constatat că administratoarea acesteia are probleme penale, edilul Bistriței pare să evite constant orice răspuns sau informație despre auditul în instituție.

Primarul Ioan Turc promitea o curățenie generală în instituția pe care o conduce, după ce auditul era gata. A și găsit o firmă care să se ocupe de audit, însă, pe ultima sută de metri a constatat că administratoarea este trimisă în judecată și a renunțat la ea.

Lucrurile par să se fi oprit aici, edilul evitând să ofere orice răspuns pe această temă. Acesta a fost întrebat chiar în cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri,  de consilierul Oana Săcălean, care este stadiul auditului extern.

Ioan Turc a omis să dea un răspuns, „concentrându-se” pe problema PUG-ului dublu, chestiune care nu are un răspuns clar nici acum:

„Nu derulăm un audit extern, derulăm doar un audit intern, pentru a obține un răspuns pe care îl așteptăm și noi și opinia publică, în legătură cu existența mai multor variante de PUG. Astăzi a fost termenul limită pentru depunerea raportului de audit, dar doamna șef de serviciu, din cauza unor probleme medicale, astăzi a lipsit. De aceea, discuția o vom face mâine dimineață, în funcție de concluziile raportului, voi anunța și alte măsuri care să limpezească situația”, a precizat Ioan Turc în ședința de Consiliu Local de ieri.

Consilierul local PMP, Oana Săcălean l-a taxat ulterior pe edil pe pagina sa de Facebook: „Eu întreb de auditul extern din Primăria Bistrița, domnul primar răspunde că a devenit intern la Primăria Bistrița și nu vizează altceva decât Planul Urbanistic General”.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...