14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Aurelia Dan, inspector școlar general al ISJ: Nu voi tolera nicio formă de abuz în școli

Eu nu am fost și nu voi fi în rândul multor cadre didactice o persoană foarte populară. Pentru că am luat decizii cu mintea mai mult decât cu inima. Și am îndrăznit, din când în când, să le și argumentez. Sigur că nu au fost pe placul tuturor”, a precizat profesoara Aurelia Dan, inspector școlar general al ISJ Bistrița-Năsăud.

Aurelia Dan s-a referit zilele trecute, într-o ședință cu directorii școlilor din Bistrița la procesul decizional, specific funcției de director.

Aurelia Dan i-a rugat pe directori să-și analizeze astfel deciziile încât să evite abuzurile.

Vă mărturisesc, în aceeași notă de sinceritate, că am primit sesizări din școli legate de abuzuri pe care unii ați încercat să le faceți asupra colegilor. Nu voi tolera nicio formă de abuz în cadrul școlii! Nici asupra elevilor, nici asupra cadrelor didactice, nici asupra personalului auxiliar, de îngrijire, și nici din partea noastră asupra dumneavoastră. Vă rog să ne semnalați dacă uneori ceea ce transmitem sau cerem este prea mult”, a transmis profesoara Aurelia Dan.

Inspectorul general le-a cerut directorilor de școli să încerce să rezolve pe plan local sesizările și reclamațiile care vin din partea părinților. Să nu-i mai trimită pentru orice la Inspectoratul Școlar, la Ministerul Educației sau la Administrația Prezidențială.

Părinții reacționează în momentul în care, la nivelul școlii, nu găsesc nicio portiță de dialog

Deocamdată, școala începe față în față. Nu se știe, însă, până când va fi posibil ca elevii să se prezinte fizic la școală, având în vedere incidența în creștere a cazurilor de infectări cu Covid19.

Vă rog să inventariați resursele digitale și să le pregătiți, astfel încât să poată fi folosite de către copii. Mi-aș dori tare mult să nu mai văd tablete aruncate într-o cutie în sala profesorală, cum am întâlnit anterior. Dacă tot s-au făcut eforturi – atât din partea școlii, cât și din partea autorităților publice locale – atunci vă rog să le dați spre folosință copiilor. Se strică? Asta e! Nu le folosim că se strică? Atunci nu înțeleg nevoia pe care ați justificat-o în momentul în care ați solicitat să se achiziționeze”, a mai spus inspectorul școlar general.

Profesoara Aurelia Dan a comentat și în legătură cu spațiul școlar care poate fi folosit de elevi.

Am întâlnit inclusiv argumente de genul: Nu îi lăsăm să se joace în curtea școlii pentru că se murdăresc pe papuci și pe urmă duc mizeria în sala de clasă. Haideți să găsim împreună cele mai bune soluții, pentru ca astfel de minime disfuncționalități să poată fi corectate. Să intrăm în noul an școlar cu optimism, cu încredere, și cu speranța că se poate și altfel”, a conchis Aurelia Dan.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Doamna inspector, este normal să ceri 200 lei de copil in clasa 0 acum la început pentru imprimanta si alte chestii? In fiecare an se cumpara imprimanta? Daca ai 3 copiii dai 600 pe lângă cheltuielile de inceput care nu sunt mici. E normal?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...