20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Autobuzele Transmixt, folosite pentru a-i duce pe bistrițenii ce revin acasă – în izolare la domiciliu

Numărul celor aflați în izolare la domiciliu, crește exponențial. Și va mai crește, conform autorităților județene. Autobuzele Transmixt ar putea fi folosite pentru a-i transporta pe bistrițenii care vin acasă, direct în izolare. AFLĂ care sunt zonele galbene și roșii, CE măsuri se impun și CE planuri are prefectura:

Tot mai mulți bistrițeni se întorc din diaspora acasă, din cauza pandemiei de coronavirus.

Unii se întorc din zone galbene, alții din zone roșii. Harta actualizată a zonelor, mai jos:

Cei care vin din zone ROȘII, sunt automat escortați de poliție și jandarmi, de la graniță, până în județul de domiciliu, unde sunt preluați de reprezentanți ai Prefecturii și DSP.

Pentru cei care vin din zone galbene, există două scenarii.
  1. Dacă vin izolat, cu mașini personale

Dacă vin cu mașinile personale, deci nu în grupuri, cu autocare, noi oricum avem situația încă de cânt intră în țară. Că vin și de unde vin. Ei trebuie automat să intre în izolare la domiciliu și să anunțe autoritățile că au ajuns” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

DSP BN – 0263217337 și 0263217309 – telefoanele la care cetățenii care se întorc din străinătate în județul Bistrița-Năsăud pot primi lămuriri legate de transport/izolare/carantinare, după caz.

2. Dacă vin în grupuri mai mari – se vor folosi inclusiv autobuze de la Transmixt

Ați văzut că numărul celor izolați la domiciliu crește foarte mult. Și va mai crește. Mai așteptăm convoaie care să vină. De ăștia trebuie să ne ocupăm. Ne-am gândit, dacă vin mai mulți, cu autocare, microbuze, putem încă de la intrarea în județ să îi preluăm și să-i ducem la domiciliu, direct în izolare. Vom folosi autobuz sau microbuz de la Transmixt. Șoferul va fi izolat de restul pasagerilor. Va fi echipat corespunzător. Bistrițenii vor fi duși la domicilii, după care mijlocul de transport va fi dezinfectat, după fiecare transport. Noi avem o evidență a celor ce vin, și pentru grupuri ne gândim la această variantă. Bine, va fi un număr minim impus, ca să punem mijloc de transport la dispoziție. Îi preluăm dacă vin de la aeroport, sau de la intrarea în județ. Noi avem evidențe, dar pot și ei anunța. De ei trebuie să ne ocupăm acum” a explicat Stelian Dolha.

Transmixt Bistrița este parte a planului de mobilizare pentru situatți de urgență, iar la solicitarea autorităților va pune la dispoziția acestora mijloace de transport, altele decât cele din transportul public local. Mașinile din transpotul public local sunt destinate exclusiv transportului public, nu pot fi folosite și nici nu vor fi folosite pentru transportul celor care vin din străinătate. Așa cum v-am mai informat, toate mașinile companiei sunt dezinfectate zilnic cu substanțe biocide pe bază de clor și la fiecare capăt de traseu cu dezinfectant pe bază de alcool (etanol70%). Sănătate multă, tuturor! au explicat reprezentanții firmei Transmixt.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: