11.2 C
Bistrița
vineri, septembrie 30, 2022

Autobuzele Transmixt, folosite pentru a-i duce pe bistrițenii ce revin acasă – în izolare la domiciliu

Numărul celor aflați în izolare la domiciliu, crește exponențial. Și va mai crește, conform autorităților județene. Autobuzele Transmixt ar putea fi folosite pentru a-i transporta pe bistrițenii care vin acasă, direct în izolare. AFLĂ care sunt zonele galbene și roșii, CE măsuri se impun și CE planuri are prefectura:

Tot mai mulți bistrițeni se întorc din diaspora acasă, din cauza pandemiei de coronavirus.

Unii se întorc din zone galbene, alții din zone roșii. Harta actualizată a zonelor, mai jos:

Cei care vin din zone ROȘII, sunt automat escortați de poliție și jandarmi, de la graniță, până în județul de domiciliu, unde sunt preluați de reprezentanți ai Prefecturii și DSP.

Pentru cei care vin din zone galbene, există două scenarii.
  1. Dacă vin izolat, cu mașini personale

Dacă vin cu mașinile personale, deci nu în grupuri, cu autocare, noi oricum avem situația încă de cânt intră în țară. Că vin și de unde vin. Ei trebuie automat să intre în izolare la domiciliu și să anunțe autoritățile că au ajuns” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

DSP BN – 0263217337 și 0263217309 – telefoanele la care cetățenii care se întorc din străinătate în județul Bistrița-Năsăud pot primi lămuriri legate de transport/izolare/carantinare, după caz.

2. Dacă vin în grupuri mai mari – se vor folosi inclusiv autobuze de la Transmixt

Ați văzut că numărul celor izolați la domiciliu crește foarte mult. Și va mai crește. Mai așteptăm convoaie care să vină. De ăștia trebuie să ne ocupăm. Ne-am gândit, dacă vin mai mulți, cu autocare, microbuze, putem încă de la intrarea în județ să îi preluăm și să-i ducem la domiciliu, direct în izolare. Vom folosi autobuz sau microbuz de la Transmixt. Șoferul va fi izolat de restul pasagerilor. Va fi echipat corespunzător. Bistrițenii vor fi duși la domicilii, după care mijlocul de transport va fi dezinfectat, după fiecare transport. Noi avem o evidență a celor ce vin, și pentru grupuri ne gândim la această variantă. Bine, va fi un număr minim impus, ca să punem mijloc de transport la dispoziție. Îi preluăm dacă vin de la aeroport, sau de la intrarea în județ. Noi avem evidențe, dar pot și ei anunța. De ei trebuie să ne ocupăm acum” a explicat Stelian Dolha.

Transmixt Bistrița este parte a planului de mobilizare pentru situatți de urgență, iar la solicitarea autorităților va pune la dispoziția acestora mijloace de transport, altele decât cele din transportul public local. Mașinile din transpotul public local sunt destinate exclusiv transportului public, nu pot fi folosite și nici nu vor fi folosite pentru transportul celor care vin din străinătate. Așa cum v-am mai informat, toate mașinile companiei sunt dezinfectate zilnic cu substanțe biocide pe bază de clor și la fiecare capăt de traseu cu dezinfectant pe bază de alcool (etanol70%). Sănătate multă, tuturor! au explicat reprezentanții firmei Transmixt.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...