21.8 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

Autoritățile reacționează după accidentele tragice de pe Bârgău, care au băgat în mormânt două copile

În 6 ianuarie, de Bobotează, un adolescent băut și fără permis a făcut haos pe Valea Bârgăului, după ce a luat autoutilitara părinților și a intrat în plin în mai multe grupuri de persoane, care circulau pe marginea drumului.

Două copile s-au prăpădit atunci, iar alte trei copile de 10 și 11 ani și o femeie de 36 de ani au ajuns la spital. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Seria tragică de accidente a determinat 200 de persoane să protesteze în fața Primăriei Mureșenii Bârgăului. Oamenii cereau autorităților să le amenajeze trotuare, ca să nu mai fie nevoiți să se deplaseze pe marginea drumului și să devină victime sigure ale șoferilor neatenți. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI. 

Autoritățile locale și județene s-au întâlnit zilele trecute și iau primele măsuri pentru a-i tempera pe șoferii care traversează Valea Bârgăului. La întâlnire au participat prefectul Ovidiu Frenț, președintele de Consiliu Județean Radu Moldovan, primarii comunelor Tiha Bârgăului și Prundu Bârgăului, dar și reprezentanți ai poliției și ai Drumurilor Naționale.

„S-a stabilit ca în preajma trecerilor de pietoni să fie montate denivelări cauciucate presemnalizate pentru reducerea vitezei și evitarea accidentelor. De asemenea, vor fi căutate soluții pentru amenajarea de trotuare în special în zonele de risc”, transmite Instituția Prefectului.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...