18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Avantaje ale aluminiului în construcții și proiectare

Arhitecții și proiectanții din ziua de azi sunt într-o căutare permanentă de materiale de construcție sustenabile, prietenoase cu mediul, dar și rezistente și atrăgătoare din punct de vedere estetic. Iar materialul momentului pentru construcții și proiectare, asupra căruia s-au oprit majoritatea experților este aluminiul.

Acesta este din ce în ce mai utilizat, de la proiectarea de sisteme de uși și ferestre, până la fațade și pereți interiori. Iar un principal motiv pentru care este des folosit este pentru că îmbunătățește performanța energetică a imobilelor.

Există o serie de avantaje ale aluminiului în construcții și proiectare de spații de locuit și de lucru Iată care sunt acestea.

Rezistență la condens și performanță termică

Rezistența la condens este un beneficiu al utilizării sistemelor din aluminiu la proiectarea imobilelor și clădirilor de birouri. Tehnologia de rupere termică a avansat atât de mult în timpurile noastre încât a ajuns în punctul în care reducerea condensului permite sistemelor din aluminiu să economisească energie și să conserve temperatura într-un mod mult mai eficient.

Noile tehnologii de izolare termică precum cele prevăzute la sistemele de panouri din aluminiu Aluprof reduc în mod semnificativ pierderile de căldură în timpul sezonului rece. În același timp mențin temperaturi mai ridicate ale suprafețelor din interior, care duce la atenuarea condensului și astfel crescând performanța termică a clădirii în cauză.

Control solar

Parasolarele create din aluminiu sunt proiectate să se integreze perfect în designul unei clădiri aducând cu sine avantaje sesizabile. Acestea au ajuns foarte populare printre arhitecți și proiectanți deoarece îmbunătățesc eficiența energetică a unui imobil prin reducerea coeficientului de câștig solar de căldură.

Aceste sisteme din aluminiu aduc cu sine versatilitate de proiectare și pot fi personalizate în funcție de orientarea clădirii pentru a se reduce astfel cantitatea dăunătoare de lumină. În același timp însă permit pătrunderea optimă a luminii naturale de care este nevoie pentru a îmbunătăți confortul celor care locuiesc sau lucrează acolo.

Durabilitate

Durabilitatea este o altă caracteristică avantajoasă a sistemelor din aluminiu Aluprof. Acest metal este mai puțin predispus la uzură și la coroziune spre deosebire de alte materiale utilizate în același scop. De asemenea, aluminiul nici nu se scorojește de-a lungul timpului precum ar face-o lemnul, de exemplu.

În plus, aluminiul ca metal nici nu ruginește sau putrezește. Iar oxidul de aluminiu care rezultă din procesul său natural de îmbătrânire reușește să întărească de fapt și mai mult materialul. Asta evidențiază și întreținerea minimă spre deloc a sistemelor de așa natură.

Siguranță și protecție anti-incendiu

Sistemele din aluminiu de desfumare și anti-incendiu care se regăsesc la uși și ferestre sau fațade de tip montant-traversă împiedică extinderea incendiului și mai mult decât atât, reușesc să o limiteze deoarece absorb căldura exagerată și o diminuează. În plus, ceea ce e foarte important în cazul proiectării de clădiri și imobile de viitor, chiar și odată topit aluminiul, acesta nu emană gaze toxice și inflamabile, împiedicând extinderea masivă a focului.

De asemenea, legat de siguranță, ramele din aluminiu folosite în sistemele Aluprof se caracterizează și drept structuri antiefracție, personalizate special pentru a ține la distanță potențialii vandali. Construcția lor este solidă și durabilă, fiind întărită și îmbunătățită cu tot felul de accesorii și soluții pentru a spori siguranța oferită.

Având toate aceste avantaje în vedere și știind că arhitecții și proiectanții momentului îi garantează calitatea, pe lângă eficiența energetică și faptul că este un material prietenos cu mediul, nu-i așa că aluminiul merită o șansă în construcția viitorului?

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...