10 C
Bistrița
sâmbătă, februarie 24, 2024

Averea unui luptător dac, descoperită la doi pași de Bistrița, în Vinerea Mare

Chiar în Vinerea Mare, Abrudan Dan Ioan, un pasionat de detecție a dat peste averea unui luptător dac, la doi pași de Bistrița. Aceasta este formată din 20 de monede romane și un topor dacic din fier.

Potrivit holland.ro, descoperirea a fost făcută chiar în Vinerea Mare, de către Abrudan Dan Ioan. „Averea” luptătorului era formată din 20 de monede romane și un topor dacic din fier.

„Prima dată am găsit toporul, apoi sub topor am găsit monedele”, spune Abrudan Dan Ioan. La plecare, bistrițeanul a mai găsit un topor asemănător.

Detectoristul se află la al doilea tezaur monetar descoperit. Acesta a mai dat peste ceva similar în localitatea Herina, când căuta piesele unui avion prăbușit. Toate obiectele găsite au fost predate Complexului Muzeal.

Foto: holland.ro

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.