13.5 C
Bistrița
miercuri, mai 31, 2023

Averea unui luptător dac, descoperită la doi pași de Bistrița, în Vinerea Mare

Chiar în Vinerea Mare, Abrudan Dan Ioan, un pasionat de detecție a dat peste averea unui luptător dac, la doi pași de Bistrița. Aceasta este formată din 20 de monede romane și un topor dacic din fier.

Potrivit holland.ro, descoperirea a fost făcută chiar în Vinerea Mare, de către Abrudan Dan Ioan. „Averea” luptătorului era formată din 20 de monede romane și un topor dacic din fier.

„Prima dată am găsit toporul, apoi sub topor am găsit monedele”, spune Abrudan Dan Ioan. La plecare, bistrițeanul a mai găsit un topor asemănător.

Detectoristul se află la al doilea tezaur monetar descoperit. Acesta a mai dat peste ceva similar în localitatea Herina, când căuta piesele unui avion prăbușit. Toate obiectele găsite au fost predate Complexului Muzeal.

Foto: holland.ro

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...