1.3 C
Bistrița
duminică, noiembrie 27, 2022

Averea unui luptător dac, descoperită la doi pași de Bistrița, în Vinerea Mare

Chiar în Vinerea Mare, Abrudan Dan Ioan, un pasionat de detecție a dat peste averea unui luptător dac, la doi pași de Bistrița. Aceasta este formată din 20 de monede romane și un topor dacic din fier.

Potrivit holland.ro, descoperirea a fost făcută chiar în Vinerea Mare, de către Abrudan Dan Ioan. „Averea” luptătorului era formată din 20 de monede romane și un topor dacic din fier.

„Prima dată am găsit toporul, apoi sub topor am găsit monedele”, spune Abrudan Dan Ioan. La plecare, bistrițeanul a mai găsit un topor asemănător.

Detectoristul se află la al doilea tezaur monetar descoperit. Acesta a mai dat peste ceva similar în localitatea Herina, când căuta piesele unui avion prăbușit. Toate obiectele găsite au fost predate Complexului Muzeal.

Foto: holland.ro

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...

S-a deschis SOF GSM, magazin de accesorii pentru telefoane, pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița

Un nou magazin de accesorii pentru telefoane s-a deschis în Bistrița, pe strada Andrei Mureșanu, chiar...