13 C
Bistrița
duminică, octombrie 2, 2022

Un tânăr de 29 de ani din Bistrița a dispărut fără urmă în Belgia. Acesta are probleme psihice

De mai bine de o săptămână familia din România a lui Alberto Cristopfer Tăut nu mai știe nimic de acesta. Tânărul muncea în Bruxelles și în urma unor crize de schizofrenie paranoidă a ajuns la un spital de psihiatre din Belgia. De acolo însă a fost lăsat să plece 24 de ore mai târziu, iar de atunci nimeni nu mai știe nimic  de soarta sa.

Alberto Cristopfer Tăut are 29 de ani și este din Bistrița. În urmă cu aproape două luni a plecat la muncă în Belgia, iar de o săptămână mama sa care locuiește în România nu mai știe nimic de el.

Tânărul a fost diagnosticat în urmă cu 7 ani cu schizofrenie paranoidă, în Germania, după ce a fost găsit intins pe șinele de tren. De atunci, acesta a avut numeroase internări la Psihiatrie, însă și-a continuat tratamentul și în ambulatoriu, la domiciliu.

În urmă cu o săptămână, tânărul a făcut o criză, iar colegii săi de apartament l-au dus la Psihiatrie, la Clinica Saint Jean din Bruxelles. De acolo a fost eliberat 24 de ore mai târziu, iar de atunci este de negăsit.

„Nu mai știm absolut nimic de el de o săptămână. Este în Belgia, în Bruxelles. Este bolnat, are schizofrenie paranoidă, a fost intrat în criză, dus la spital, dar nu l-au ținut internat pentru că nu au știut dacă este asigurat. Știm că nu mai are acte asupra lui, e foarte posibil să fie îmbrăcat modest și umblă cu o biblie în mână. Mama lui ține legătura cu translatorii de la spitalul de psihiatre unde a fost internat. Dat de o săptămână este de negăsit. A fost anunțată și poliția din Bruxelles, dar încă nu avem vești. Vă rog ajutați-ne să îl găsim pe Alberto”, este mesajul Alinei Buhai, o apropiată a mamei băiatului.

Dacă aveți informații despre Alberto luați legătura cu mama sa, Pia Tăut, la numărul de telefon 0754598262.

UPDATE:

Tânărul a fost găsit. Acesta se află internat la un alt spital din Bruxelles, cel mai probabil dus de cineva acolo.

Acum familia înceracă să găsească modalitatea de a-l aduce acasă, deoarece NU mai are acte.

Foto: Alina Buhai

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.