20.8 C
Bistrița
joi, mai 13, 2021

Bacalaureat 2020: Rezultate finale, după contestații! 6 absolvenți dau examen în etapa specială

Ministerul Educației a afișat rezultatele finale la Bacalaureat, după contestații. 6 absolvenți de clasa a XII-a s-au înscris în etapa specială a examenului național de Bacalaureat, în Bistrița-Năsăud. Sunt elevii care, din motive medicale, nu au putut participa la prima sesiune.

66.06% dintre elevii județului Bistrița-Năsăud (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare) au reușit să promoveze Bacalaureatul, în sesiunea iunie-iulie 2020 – a transmis Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud.

Nu s-a luat în considerare, la acest procent, etapa specială.

Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.39%, iar pentru promoțiile anterioare de 33.16%.

Din totalul celor 2400 de candidați prezenți, au promovat 1618 de candidați:

  • 1444 candidați aparțin promoției 2020,
  • 174 provin din promoțiile anterioare.

După rezolvarea contestațiilor, în județ au rămas tot 2 medii de zece. 

Notele a peste 59.000 de lucrări au fost modificate după contestații, în România. Ceea ce înseamnă 94,15% din totalul lucrărilor contestate. Numărul este unul fără precedent în istoria recentă acestui examen, potrivit unei analize Edupedu.ro.

Rezultatele la Bacalaureat, după contestații, pot fi consultate AICI

*****

Dintre cei 2400 de candidați înscriși, s-au prezentat 2319 de candidați (1945 de candidați din promoția curentă și 374 candidați din promoțiile anterioare). Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, a fost 5, iar media finală pentru promovarea examenului a fost minim 6.

Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

La etapa specială a examenului de Bacalaureat s-au înscris 6 absolvenți ai clasei a XII-a, conform situației centralizate până la această oră de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Examenul începe luni, 6 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 7 iulie, se desfășoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării. Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) este programată joi, 9 iulie. Primele rezultate vor fi afișate vineri, 12 iulie, până la ora 12.00.

Vom reveni cu informații suplimentare privind aceste probe în fiecare zi de desfășurare și cu comunicatul final, după soluționarea contestațiilor din etapa specială.

Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția celor interesați, linia TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea acestei etape. Numărul va fi disponibil în perioada 6 – 9 iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 10 iulie, între orele 8:00 -14:00.

***

Informații detaliate privind rezultatele înregistrate la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, după contestații – pot fi consultate AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...