18.4 C
Bistrița
vineri, iulie 1, 2022

Bacalaureat 2022: Peste 1850 de candidați din Bistrița-Năsăud, prezenți la proba scrisă de Limba Română

Peste 1850 de candidați din Bistrița-Năsăud au susținut astăzi proba scrisă la Limba și Literatura Română, în cadrul examenului național de Bacalaureat.

Potrivit datelor furnizate de inspectorul general Cristian Nicula, la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat s-au înregistrat 25 de absenți.

La prima probă a examenului de Bacalaureat s-au înscris 1879 candidați. Au fost prezenți 1854.

25 de candidați au fost declarați absenți”, a precizat Cristian Nicula, șeful ISJ BN pentru Bistrițeanul.ro.

Conform Edupedu.ro, toți candidații, indiferent de profil, au primit la primul punct un text la prima vedere din Nicolae Iorga. Elevii au avut argumentat în minimum 150 cuvinte „dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc.) produce sau nu emoție, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din textul Doamna Elena Cuza de Nicolae Iorga, cât și la experiența personală sau culturală”.

La subiectul al II-lea elevii de la profilul Real / Tehnologiuc au avut de argumentat perspectiva narativă în textul „Întunecare” de Cezar Petrescu.

La subiectul al III-lea, ei au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte. În eseu, au avut de prezentat particularitățile unei comedii studiate. 

Subiectele examenului de Bacalaureat la Română – profilul Uman au fost diferite la punctul III. Candidații au avut de redactat un eseu de minimum 400 cuvinte, în care să prezinte particularitățile unui personaj dintr-o comedie studiată. Subiectele pot fi consultate AICI.

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...