10.6 C
Bistrița
marți, februarie 27, 2024

Bacalaureat 2022: Peste 1850 de candidați din Bistrița-Năsăud, prezenți la proba scrisă de Limba Română

Peste 1850 de candidați din Bistrița-Năsăud au susținut astăzi proba scrisă la Limba și Literatura Română, în cadrul examenului național de Bacalaureat.

Potrivit datelor furnizate de inspectorul general Cristian Nicula, la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat s-au înregistrat 25 de absenți.

La prima probă a examenului de Bacalaureat s-au înscris 1879 candidați. Au fost prezenți 1854.

25 de candidați au fost declarați absenți”, a precizat Cristian Nicula, șeful ISJ BN pentru Bistrițeanul.ro.

Conform Edupedu.ro, toți candidații, indiferent de profil, au primit la primul punct un text la prima vedere din Nicolae Iorga. Elevii au avut argumentat în minimum 150 cuvinte „dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc.) produce sau nu emoție, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din textul Doamna Elena Cuza de Nicolae Iorga, cât și la experiența personală sau culturală”.

La subiectul al II-lea elevii de la profilul Real / Tehnologiuc au avut de argumentat perspectiva narativă în textul „Întunecare” de Cezar Petrescu.

La subiectul al III-lea, ei au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte. În eseu, au avut de prezentat particularitățile unei comedii studiate. 

Subiectele examenului de Bacalaureat la Română – profilul Uman au fost diferite la punctul III. Candidații au avut de redactat un eseu de minimum 400 cuvinte, în care să prezinte particularitățile unui personaj dintr-o comedie studiată. Subiectele pot fi consultate AICI.

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Automobilul tău Mercedes-Benz sau Škoda are nevoie de o reparație? Profită de oferta Materom Automotive

Materom Automotive Bistrița îți oferă Vouchere cu reducere la Lucrări în Service*, pentru autoturisme Mercedes-Benz și Škoda cu vârsta de peste 5 ani.

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.