8.9 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

Băile Figa, „miere” pentru turiștii străini! Numărul turiștilor s-a dublat față de anul trecut

Noul sezon estival de la Băile Figa s-a deschis în data de 5 iunie, iar în mai puțin de lună, stațiunea a atras de două ori mai mulți străini decât anul trecut în aceeași perioadă.

Pe lângă turiștii bistrițeni sau cei din afara județului Bistrița-Năsăud, dar din România, ia amploare și efectul turismului la nivel internațional. Mai multe grupuri de turiști din străinătate ajung la porțile Becleanului și iau drumul spre Băile Figa, iar anul acesta au fost mai mulți ca niciodată.

Nicolae Moldovan, primarul orașului Beclean, spune că un grup de turiști polonezi au vizitat anul trecut stațiunea. Iar anul acesta, au făcut-o loc de vacanță pentru ei, împreună cu un grup și mai numeros de prieteni și cunoștințe din Polonia, care au ales Băile Figa vara aceasta.

„În general, se știe asta, dacă ai fost în vizită la cineva și ți-a plăcut, revii. Și Băilor Figa li se potrivește asta. Nu de puține ori, revedem „în băi” chipuri întâlnite în ani trecuți…Spre bucuria noastră aleg să își petreacă din nou zile de odihnă și relaxare în atmosfera de vacanță a stațiunii din apropierea Becleanului.

S-a întâmplat acest lucru și cu câțiva polonezi. Doi dintre ei au venit anul trecut la Băile Figa și le-a plăcut într-atât încât au revenit și anul acesta, imediat ce s-a deschis noul sezon estival.

Dar nu singuri!…Au venit de data asta însoțiți de un grup numeros de prieteni dornici de a-și petrece o minivacanță în România, la Băile Figa. De altfel, prezența grupurilor de turiști (organizate sau nu!) la intrarea băilor nu mai e demult o noutate. Le mulțumesc tuturor acelora care aleg Băile Figa ca destinație de vacanță. Și nu sunt puțini.

O analiză pe care am făcut-o doar la nivelul lunii Iunie (luna de deschidere a sezonului) arată că Iunie 2022 a adus o dublare a numărului de turiști. Sunt convins că finalizarea și darea în funcțiune a noilor investiții (unele aflate în stadiu de final!) din stațiune va atrage, an după an, și mai mulți turiști. Am pornit de la „nimic” și am ajuns la un „ceva” care începe să conteze.

Cu greu, cu opinteli, …am mers totuși mereu înainte. Într-o direcție care duce nu doar spre dezvoltarea stațiunii, ci și, prin aceasta, la dezvoltarea orașului nostru.
Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin și înțelegere”, a transmis primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Am fost zilele trecute. Am vrut să-i dau o șansă anul acesta… Dar ,din păcate,nu pot!!! Spații neîngrijite,apa din bazinul de sub pădure mizerabilă, scânduri necurățate, covor desprins , jeg pe marginea celuilalt bazin sărat, balustrade lipsă,oameni care scuipă în apă, șezlonguri murdare, înnegrite de timp, Nu există pic de interes din partea angajaților să atragă atenția când mulți intră în bai desculți ( iar bacteriile le duc in bazine), când intră în bazine mirosind a transpirație, când își spală picioarele în bazine,etc. Și este abia începutul sezonului… Gândiți – vă ce va fi la finalul sezonului….🤔

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.