-0.4 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Balastierele de pe Someșul Mare, „arse” de Garda de Mediu cu amenzi de aproape jumătate de milion de lei

Comisarii Gărzii de Mediu au luat la puricat balastierele de pe Someșul Mare, de pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Cluj. În urma controalelor au fost aplicate amenzi în valoare de aproape jumătate de milion de lei.

Controalele s-au desfășurat timp de 5 zile, la balastierele de pe râul Someșul Mare, de pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Cluj. Se pare că în spatele controalelor s-ar afla mai multe sesizări de-ale cetățenilor afectați.

„În timpul verificărilor au fost constatate: neconformități cu privire la exploatarea nisipurilor și pietrișurilor, sortarea, spălarea și concasarea fără a deține acte de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, obligatorii pentru desfășurarea acestor activități; Lucrări executate pe ape sau în legătură cu apele fără permisiunea autorităților pentru protecția mediului. Lipsa sistemelor de auto-monitorizare privind calitatea apelor freatice; nerespectarea măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu.

În total au fost întocmite 14 acte de control și date 8 amenzi, în valoare totală de 485.000 de lei.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: