21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

„Banca de alimente” a ajuns la Bistrița. Unde se poate dona și cum

Colecta de Crăciun a magazinelor LIDL a ajuns și la Bistrița. Campania extinsă în toată țara vizează colectarea de donații pentru persoanele mai puțin norocoase ce constau în alimente neperisabile.

Acțiunea de anul acesta este coordonată la Bistrița prin Banca de alimente Cluj. Pe lângă Bistrița, colecta se găsește și în București, Cluj, Roman, Oradea, Brașov, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați

Produsele care pot fi donate sunt semnalizate la raft și fac parte din categorii neperisabile, care nu necesită o temperatură specială de păstrare, precum: alimente de bază (ulei, făină, zahăr, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT (care se păstrează la temperatura camerei), produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, dulceață și gemuri.

Băncile pentru Alimente sunt organizații non-profit care colectează și distribuie ONG-urilor partenere produsele pe care producătorii, importatorii, distribuitorii sau retailerii le donează.

Prin această acțiune, clienții Lidl pot dona alimente care vor ajunge la persoanele din categoriile cele mai vulnerabile: familii numeroase sau monoparentale care au dificultăți în procurarea hranei zilnice, vârstnici din centre rezidențiale sau rămași fără sprijinul familiei, copii din centre de plasament, din centre de zi sau de recuperare, persoane cu dizabilități, victime ale violenței domestice sau ale traficului de persoane.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...