9 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

Bătaia doare! Sute de bistrițeni au reclamat polițistilor că iau bătaie în familie

Povestea mamei agresată de tatăl copilului său într-o grădiniță din Bistrița, sub ochii a zeci de părinți și copii, a făcut înconjurul țării. Pornind de la acest act de violență tolerat de societate prin lipsa de reacție și încurajat de autorități prin ezitarea de a lua măsuri ferme, Bistrițeanul.ro și-a propus să analizeze, mai de aproape, situația victimelor și pedepsele agresorilor. Ce am aflat e grav: sute de bistrițeni au luat bătaie, în familie, în primele opt luni ale anului.

Acum o săptămână Bistrițeanul.ro vă prezenta șocanta scenă petrecută la o grădiniță din municipiu. În timpul unei ședințe cu părinții, o mamă a fost agresată de soțul ei.

Mai de necrezut decât faptul că o mamă a fost dată cu capul de pereți de tatăl copilului ei este faptul că niciunul din cei zeci de martori nu au intervenit.

Femeia a sunat singură la 112, iar polițiștii care au intervenit i-au dat individului o amendă de 1.000 de lei.

Întregul iad prin care această femeie trece, de multă vreme încă, îl puteți citi AICI.

Pornind de la acest act de violență, și mai ales de la lipsa de reacție a celor prezenți și a autorităților, Bistrițeanul.ro și-a propus să analizeze situația violențelor domestice din familiile bistrițenilor.

Raportul dat de oficialități este unul grav: în primele opt luni ale anului s-au înregistrat, la sediul poliției, 395 de acte de violență domestică. Majoritatea sunt cazuri de lovire sau alte violențe, dar există și cazuri de abandon sau amenințări.

Conform datelor oficiale, care se știe că nu prezintă realitatea crudă, mulți nedepunând plângeri din cauza fricii, 446 de bistrițeni au fost victime ale celor din familiile lor. Asta înseamnă aproximativ două persoane pălmuite, păruite, date cu capul de pereți, ZILNIC!

Majoritatea victimelor sunt femei- 238, urmate de copii minori – 144. Există însă și bărbați care cad victime violențelor domestice – 64.

Cel mai des violența se manifestă de la părinți către copii, apoi violențele între soți, concubini, între cei cu grad de rudenie mai îndepărtat, dar și împotriva părinților.

Dureros este că și agresorii sunt de toate vârstele. Din cei 408 agresori suspectați în cazurile avute în evidență de IPJ BN, patru sunt minori, 47 sunt femei, iar 357 sunt bărbați.

Bistrițeanul.ro va continua acest demers, pentru a vedea măsurile care se iau împotriva agresorilor.

În ce privește victimele, apelăm la voi! Dacă aveți informații și povestea unor astfel de cazuri nu ezitați să ne contactați, fie trimițând un e-mail pe adresa redacției [email protected] , fie scriindu-ne un mesaj la numărul de WhatsApp 0722480707. Nu vom face publice numele victimelor, și nu vom divulga mai mult decât acestea ne vor da voie, însă dacă tăcem, nu se rezolvă nimic.

Împreună putem face o lume mai bună! Înainte să fie prea târziu!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...