20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Bătaie de joc! Cu aproape 18 milioane de lei băgați în apa și canalizarea de la Șanț, mai puțin de 100 de gospodării s-au branșat

Aquabis a investit, din fonduri europene, aproape 18 milioane de lei în rețelele de apă și canalizare de la Șanț și Valea Mare. Ce s-a întâmplat odată ce acestea au fost gata?! Mai puțin de 100 de gospodării s-au branșat.

Într-o conferință de presă, Ion Șandru, directorul Aquabis a dezvăluit faptul că mai puțin de 100 de gospodării din Șanț s-au branșat la noua rețea de apă și canalizare. Asta reprezintă un sfert din numărul total de gospodării din comună. Situația este îngrijorătoare în condițiile în care lucrările au costat 17,8 milioane de lei.

„Avem 99 de bransamente pe care furnizăm apă:  19 în Valea Mare și celelalte în Șant, restul locuitorilor au alte surse. La canalizare avem și mai puține branșamente”, a precizat Ion Șandru.

Culmea, există și o lege care obligă românii să se racordeze la utilități dacă acestea există în zonă și nu dețin instalații proprii de epurare. Cei care nu se branșează riscă amenzi de la Garda de Mediu și autoritățile locale.

Ca să îi determine să se racordeze la rețele, Aquabis a luat măsura de a emite factură tuturor, indiferent dacă beneficiază sau nu de aceste servicii. Astfel, oamenii din toate comunele cu apă și canalizare care refuză să se racordeze vor plăti pentru servicii.

În prima fază, furnizorul de apă și canal a trimis notificări cu termene pentru racordare. De cele mai multe ori aceste notificări au avut efectul scontat, iar oamenii s-au racordat la utilități.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Proiectele astea n-au fost niciodata gandite ca sa imbunatateasca viata celor din satele in care se implementeaza.
    Au fost proiecte copy-paste, implementate cu forta de mai marii judetului, stiti voi care, ca sa iasa treaba buna cu firmele de casa.
    Nu uitati ca in toate aceste sate avem lucrari platite la preturi de Vest si executate in cel mai dulce stil mioritic.

  2. Aceasta firma aquabis ,trebuie desființată, este un cuib de pile și neamuri cu salarii de nabab ,trebuie desființată și trecuta în subordinea fiecărei primarii cu 2 angajați la intervenții și citire contoare ,doar asa nu vor putea scumpii apa cind și cum vrea Raducu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: