25.8 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

BCR, dispusă să împrumute Primăria Bistrița cu 100 de milioane de lei, însă nu-i permite să cumpere Iproeb și Mecanica

Banca Comercială Română va împrumuta Primăria Bistrița cu 100 de milioane de lei. Se pare că dintre cele 4 bănci care au venit cu oferte, BCR a oferit cea mai mică dobândă. A venit însă cu o condiție: să nu fie cumpărate imobile, ceea ce înseamnă că municipalitatea nu poate achiziționa, din acești bani bazele Iproeb și Mecanica.

4 bănci au ofertat Primăria Bistrița pentru împrumutul de 100 de milioane de lei. Se pare că marjele de dobândă oferite au variat între 0,88% și 1,15%. Cea mai bună ofertă a venit însă din partea BCR, care  oferit aceeași marjă de dobândă pentru ambele loturi.

Banca Comercială Română vine însă cu o condiție: exclude achiziția de imobile, ceea ce dă peste cap puțin planurile municipalității, care intenționa să cumpere din acești bani bazele Iproeb și Mecanica.

„Având în vedere faptul că BCR SA a ofertat pentru ambele loturi aceeași marjă, specificând că politica băncii de creditare exclude achiziția de imobile, considerăm că este mult mai eficient modificarea Anexei la Hotărârea ne 161 /28.10.2021 a Consiliului Local al municipiului Bistrița, în sensul înlocuirii obiectivelor de investiții reprezentate de cele două baze sportive, Mecanica și Iproeb, din lotul 2, cu un nou obiectiv de investiții care urmează să fie finațat din împrumutul bancar”, se arată în hotărârea ce urmează să fie votată mâine de consilierii locali.

Creditul va fi achitat în 15 ani și va fi folosit pentru amenajarea străzilor: Secundară 3 Sărata, Secundară 16 Viișoara, Lempeș, Filip Cristian Petru, Podgoriei, Crângului, Secundară 23 Unirea, Secundară 17 Unirea, Bela Bartok, George Barițiu, Zăvoaie, Ion Pop Reteganu, Aleea Jupiter, Apusului, Dinu Lipatti și Valea Căstăilor.

De asemenea, vor fi ridicate locuințe protejate pentru vârstnici, va fi construit un dispecerat operativ pe Constantin Dobrogeanu Gherea pentru Poliția Locală și vor fi reabilitate mai multe unități de învățământ. Este vorba despre școala gimnazială din cadrul Colegiului Național Andrei Mureșanu, Grădinițele Dumbrava Minunată și Căsuța cu Povești, dar și grădinița nr 12 și creșa nr 4.

Foto: Adi Varga

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Dl Turc *primar (?!?!?!) În exercițiu.

    Cu banii noștri ai bistrițenilor, poți face orice (pina la lege) ,dar …..cu banii băncilor, NU.
    Acolo sint alte criterii și alte regulamente.

    Ca acționar la BCR salut aceasta inițiativa și aceasta condiție în legătură cu acest împrumut .
    Nu se piate ca și cu banii mei (*în aceasta banca) dl Turc sa facă ceea ce vrea el.

  2. Acest primar Turc este cel mai slab primar care il putea avea Bistrita nu are habar de nimic vine sa indatoreze Bistrita ca sa faca sediu nou la Politia Locala care nu isi au rostul absolut de loc sunt doar consumatori de banii . El ia credit pe 15 ani si el creste salarul in primarie unde sunt o gramada care taie frunze la caini de la 8 la 16.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.