0.7 C
Bistrița
luni, noiembrie 28, 2022

Becleanul funcționează cu doar 5% din angajații Primăriei Bistrița. De ce nu vrea Nicu Moldovan mai mulți angajați:

Dacă Primăria Bistrița a ajuns la 1181 de angajați, Primăria Beclean funcționează foarte bine și cu 50 de angajați. Primarul Nicu Moldovan nu a angajat de exemplu al doilea consilier personal și nici șofer. De ce nu vrea primarul Becleanului mai mulți angajați:

Invitat la Bistrițeanul Live, primarul orașului Beclean Nicu Moldovan a precizat că nu își dorește mai mulți angajați la primărie. Acesta are doar 50 de angajați, adică nici 5% din câți funcționari are Primăria Bistrița.

Nicu Moldovan nu și-a angajat nici șofer și nici un al doilea consilier personal. Nu are nici măcar un city manager, alegând să îndeplinească el atribuțiile acestuia. Polițiști locali are doar doi, aceștia fiind angrenați în special în fluidizarea traficului.

„A fost o strategie pe termen lung de 20 de ani, în care nu am făcut exces de angajați. A fost o strategie a mea, din cauză că un angajat produce cele mai mari costuri. Dacă e un angajat bun și serios aduce și plus valoare, în sensul că poți să atragi fonduri, poți să aduci foarte multă plus valoare unei administrații. Un angajat cheltuie pe lună aproape 10.000 de lei pe lună. De exemplu eu sunt și șofer, nu am șofer. Șofer personal nu am avut niciodată. Eu îmi spăl mașina, eu îmi conduc mașina. Consilier personal am de doi sau de trei ani. Acum cu rețelele de socializare, am avut nevoie de un om specializat”, a explicat Nicolae Moldovan, la Bistrițeanul Live.

Acesta recunoaște că este destul de dur cu angajații și nu le permite să nu își facă treaba.

„Sunt dur, dar argumentat. Nu am reacții nejustificate. Nu accept să te fofilești, să nu muncești la maxim. Asta fac și eu și nu accept. După 21 de ani de muncă, la 8 fără ceva mă găsești la Primăria Beclean, la 16 și ceva nu-s plecat de acolo. Așa mi se pare corect să o facă și colegul meu. Ei știu regula asta și eu vreau să dau exemplu. Sunt niște condiții pe care mi le-am asumat, le-am promovat și le-am cerut”, mai spune primarul Becleanului.

Întreaga emisiune la care a fost invitat Nicolae Moldovan o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. daca primaria are doi angajati la politia comunitara si unul e ala care dirijeaza din ce in ce mai bine circulatia in intersectia de la drumul garii (anul trecut nu prea se descurca…acum e bun de tot) inseamna ca la bistrita cu 12 angajati la politia comunitara cu vechime mai mare de un an AR TREBUI sa fie perfectiune…dar nu e…asta inseamna ca PRIMARUL BISTRITEI e in plus!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...