17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

BEJ tranșează lucrurile: Gabriel Lazany a câștigat alegerile pentru Primăria Bistrița!

Biroul Electoral Județean a decis ca voturile obținute de cei doi candidați pentru funcția de primar al Bistriței, Gabriel Lazany și Ioan Turc să nu mai fie renumărate, admițând contestația formulată de către Partidul Social Democrat.

În ședința de astăzi, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Bistrița-Năsăud a admis contestația formulată de Partidul Social Democrat, astfel că voturile obținute de candidatul PSD Gabriel Lazany și cele obținute de primarul în funcție și candidatul PNL Ioan Turc nu vor fi renumărate:

„În ședința din data de 11.06.2024 Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud a hotărât admiterea contestației formulată de către Partidul Social Democrat, a anulat în parte Hotărârea nr. 43/11.06.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 Bistrița, privind reverificarea buletinelor de vot pentru candidații la funcția de primar al municipiului Bistrița”.

Și PNL a contestat rezultatul alegerilor de duminică, sesizănd posibile nereguli la una dintre secțiile de votare și cerând renumărarea voturilor. Biroul Electoral de Circumscripție Municipală s-a întrunit într-o ședință ieri după-masă și a respins contestația PNL-ului.

Președintele BEM a decis ca voturile din secția de votare 16 Bistrița să fie verificate, după ce PNL a susținut că procesele verbale ar fi fost modificate intenționat de membrii Biroului Electoral de Circumscripție Municipală.

De asemenea, pentru înlăturarea bănuielii cu privire la legalitatea și corectitudinea activității BECM, președintele BECM Reghina Berari a propus verificarea coincidenței dintre buletinele de vot ce conțin voturile valabil exprimate pentru candidații PSD și PNLpentru funcția de primar. Această verificare nu a făcut altceva decât să confirme rezultatele alegerilor.

Mai multe detalii despre ce a decis BECM puteți citi mai jos:

Decizia BEM: Contestația PNL și renumărarea voturilor aduce 4 voturi în plus pentru Lazany. Se așteaptă motivarea BEJ

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Din nou, comunitatea maghiara a transat rezultatul competitiei electorale. Daca PSD ar fi venit cu un roman sa candideze la Primarie nu cred ca Turc ar fi pierdut alegerile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!