20.7 C
Bistrița
luni, iunie 24, 2024

Anays are 7 ani și cancer la plămâni! Poate fi salvată în Franța, dar are nevoie de ajutorul nostru!

Anays s-a născut într-o familie din Lechința, fiind, până în urmă cu o lună, un copil vesel de clasa I. Dar viața ei s-a schimbat total când a aflat că are cancer la plămâni. Există o șansă de supraviețuire, cu ajutorul unei operații în Franța. Aici e nevoie să intervenim, să ajutăm la strângerea miilor de euro necesare.

O familie de tineri din Lechința trece printr-o situație grea, în aceste zile. Fetița lor, Anays, a fost depistată cu o tumoră la plămâni. Diagnosticul medical: sarcom ewing.

De vreo lună a început să tușească, să respire mai greu. Am ajuns la spital în Bistrița și de acolo la Cluj. În urma mai multor investigații i-au descoperit o tumoră de aproximativ 7 cm pe plămân și coastă. Diagnosticul oferit a fost de sarcom ewing” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, mama fetiței, Teodora.

Astfel, de atunci, Teodora și Anays nu au mai părăsit spitalul. Au făcut deja o ședință de chimioterapie, iar mâine Anays va începe sesiunea a doua.

Din 13 mai nu am mai ieșit din spital. Mâine va avea loc a doua ședință de chimioterapie. E nevoie de 9 ședințe, așa ne-a spus medicul care se ocupă de Anays!” a explicat Teodora.

Salvarea vine din Franța- dar e de ordinul zecilor de mii de euro

După finalizarea ședințelor de chimioterapie, Anays trebuie să ajungă în Franța și să fie operată.

”Medicul ne-a spus că sunt șanse de reușită. Astfel de cazuri au fost vindecate, complet, în urma chimioterapiei și a operației din Franța. Chiar recent ne spunea de o adolescentă care a scăpat exact de acest tip de tumoră. Nu a mai rămas nimic și s-a vindecat complet.

Doar că problema e că numai operația costă 43.000 de euro- atât a fost cea a adolescentei. La aceasta se adaugă transport, cazare, cât mai avem de stat acolo…deci sunt multe. Nu dispunem de această sumă, așa că mulțumim tuturor celor care vor da, cât de puțin, care se vor implica să ne ajute!” a transmis mama micuței Anays.

Tatăl și fratele ei mai mic sunt acasă și așteaptă cu nerăbdare ziua în care Teodora și Anays se vor întoarce acasă, dar cu Anays complet vindecată.

Unitățile de învățământ din Lechința deja s-au implicat în strângerea de fonduri pentru Anays.

Am mai făcut astfel de strângeri de fonduri. Am mai adunat la nivel de clase bani pentru diferite cauze. Am anunțat cadrele didactice să spună la clase, dar solicitarea a luat amploare, a apărut și în online și uite că lumea se mobilizează!” a explicat pentru Bistrițeanul.ro, directoarea Liceului Tehnologic Lechința, Raluca Baciu.

Cei care doriți să ajutați familia Peti și să îi oferiți micuței Anays șansa la viață o puteți face donând într-unul dintre aceste conturi:

 • Titular: Caius Raul Peti
 • Banca Raiffeisen
 • Lei:
  • Cont: RO71RZBR0000060022745712
 • EURO:
  • Cont: RO11RZBR0000060026238307
 • GBP:
  • Cont: RO27RZBR0000060026238310
 • Cod SWIFT: RZBRROBU

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!