1.2 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 30, 2022

Bere artizanală „de Bistrița”! Ce pregătește o firmă din oraș

În curând vom putea gusta bere „de Bistrița”. Asta pentru că pe o stradă din Bistrița se va amenaja un spațiu pentru producția de bere artizanală.

Puțini știau că acum 100 de ani, în Bistrița erau mai bine de 5 locuri unde se fabrica bere. Ei bine, lucrurile s-au schimbat după plecarea sașilor, mari maeștri într-ale fabricării berii și a vinului.

O firmă din Bistrița pare să încerce să reînvie tradiția și pregătește o fabricuță pentru producția de bere artizanală. Potrivit proiectului depus la Agenția pentru Protecția Mediului, făbricuța va funcționa pe strada Busuiocului.

„Echipamentul care va fi achiziționat va avea capacitatea de producție de 500 l bere/șarjă (…) Materiile prime folosite pentru producerea berii sunt: malțul (din orz sau grâu), hamei, drojdie și apă”, se mai arată în proiect.

Berea va fi ambalată în butoaie și sticle cel mai probabil din sticlă. Deocamdată, firma respectivă este în faza de obținere a autorizațiilor și avizelor necesare, așa că mai avem puțin de așteptat până când vom gusta bere „de Bistrița”.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...