21.7 C
Bistrița
duminică, august 7, 2022

VIDEO – Biciclist, spulberat de un camion în Bața. Acesta va fi preluat de un elicopter SMURD

În urmă cu puțin timp, un biciclist a fost lovit de un camion pe DN17, în localitatea Bața. Acesta este inconștient, iar medicii fac tot posibilul să îl salveze. A fost solicitat un elicopter SMURD care să-l preia.

Accidentul s-a produs în localitatea Bața, pe DN17. Din primele informații rezultă că un biciclist a fost lovit de un auto-camion. Biciclistul este inconștient, două echipaje SAJ și respectiv SMURD făcând tot posibilul să îi salveze viața.

Biciclistul are 49 de ani și se pare că a ieșit dintr-o curte fără să se asigure corespunzător și a fost luat în plin de un auto-camion cu remorcă, condus de un bărbat de 47 de ani din Oradea, care circula regulamentar pe ruta Cluj-Napoca-Bistrița.

Se pare că biciclistul lovit a fost stabilizat și va fi transportat cu un elicopter SMURD la o clinică de specialitate dintr-un centru universitar. Acesta a aterizat în curtea unui depozit pentru a putea prelua victima.

„În cazul biciclistului lovit de autovehicul, echipajul de prim ajutor SMURD este sprijinit de către un echipaj cu medic SAJ din Dej, iar imediat după apelul pe numărul de urgență 112 a fost alertat elicopterul SMURD. Elicopterul a aterizat, echipajele pregătesc pacientul pentru transportul aerian”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița.

În zonă se circulă alternativ. Biciclistul ieșea din curtea firmei unde lucra în momentul în care a fost lovit de camion.

„Din fericire, organismul bărbatului a răspuns manevrelor de resuscitare după mai puțin de două minute de la începerea acestora. Cu sprijinul unui echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță Cluj, alocat din Dej și a echipajului aerian SMURD, bărbatul a fost stabilizat și transportat cu elicopterul la un centru de traumă din Târgu Mureș, pentru îngrijirile medicale care se impun”, a mai spus Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=8c_bnwslLrk” /]

Foto/Video: dejeanul.ro 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...